Mooi gebaar: Eredivisie en Eerste Divisie staan dit weekend stil bij ramp in Turkije en Syrië

9 februari 2023, 18:20   Bijgewerkt: 9 februari 2023, 18:27

Komend weekend wordt er in de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen en Eerste Divisie stilgestaan bij de ramp in Turkije en Syrië. Er wordt onder meer een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en op de boarding verschijnt op alle stadionschermen een oproep om Giro555 te steunen.

Dat hebben de beide competities donderdag bekend gemaakt. Rondom alle wedstrijden wordt er volop stilgestaan bij de actie om geld in te zamelen bij Giro555. Naast de minuut stilte en de oproep op de borden vragen ook alle stadionspeakers aandacht voor deze belangrijke oproep. Ook hebben diverse spelers een videoboodschap ingesproken om mensen op te roepen om geld te doneren.

Fortuna Sittard ondernam zelf al actie voor het komende weekend tijdens het duel met FC Emmen: de ploeg van trainer Julio Vélazquez zal dit weekend in Drenthe met Giro 555 op het tenue spelen, om aandacht en steun te vragen voor de slachtoffers van de aardbeving. Of meer clubs dat voorbeeld volgen, is niet bekend. 

Lees ook: Prachtig initiatief: Fortuna speelt met Giro 555 op het shirt

Ramp Turkije

Inmiddels zijn er al meer dan zeventienduizend slachtoffers te betreuren na de aardbeving in Turkije en Syrië. Komende week zijn er ook buiten het voetbal om diverse acties om geld in te zamelen voor de ramp, onder meer een actie van de grote tv- en radiostations staan stil bij de tragedie om op die manier geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen