Evra krijgt boete voor homofobe beledigingen richting PSG

9 februari 2023, 17:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-voetballer Patrice Evra heeft een boete van in totaal €3000,- gekregen. De Franse verdediger was in maart 2019 in een video op Snapchat te zien, daarin liet hij zich uit over Paris Saint-Germain. "Paris, jullie zijn flikkers, jullie zijn flikkers. Hier zijn het de mannen die spreken!", zei hij destijds.

De woorden kwamen uit hem na de achste finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Manchester United, de toenmalige club van Evra. De Fransen hadden op Old Trafford gewonnen met 1-2 en stonden al met één been in de kwartfinale, maar door een strafschop in de slotfase van de return die benut werd door Marcus Rashford was het toch United dat zegevierde. In de kwartfinale werd United uitgeschakeld door Barcelona, de huidige tegenstander in de volgende ronde van de Europa League. 

Schadevergoeding en boete

Na het duel in 2019 kon Evra zijn emoties niet in bedwang houden. Naast de boete van duizend euro moet de oud-voetballer en tegenwoordig analist een schadevergoeding betalen aan twee verenigingen. Mousse en Stop Homofobie ontvangen elk vijftienhonderd euro, daarnaast zijn er duizend euro voor juridische kosten verbonden aan de veroordeling. Dus een flinke prent, voor een scheldpartij. 

In een persbericht onderbouwde een van de advocaten het standpunt van de aanklagers: "De homofobe opmerkingen van een persoonlijkheid als Patrice Evra zorgt voor haat en geweld tegen LGBT-mensen. Met name in landen waar homoseksualiteit strafrechtelijk wordt onderdrukt, zoals in Senegal, het land waar Patrice Evra vandaan komt", aldus de advocaat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen