Lisandro Martinez zorgt voor ingenomen kritiek: "Hij heeft me verrast"

9 februari 2023, 16:33

Liverpool-legende Jamie Carragher had een groot oordeel klaarstaan over Lisandro Martínez toen hij de overstap maakte van Ajax naar Manchester United, maar de oud-verdediger moet zijn statement terugnemen na een aantal indrukwekkende wedstrijden van de Argentijn.

"Ik denk dat hij briljant is geweest. Om zo klein te zijn en als centrale verdediger te spelen, moet je natuurlijk een speciale speler en een goede speler zijn. Ik dacht niet dat iemand van dat formaat het aankon in de Premier League en hij heeft het gedaan. Er was een wedstrijd die ik een paar weken geleden zag, waarin hij invaller was. Iemand scoorde een laat doelpunt en hij was er gelijk bij betrokken", aldus de analist van Sky Sports over de Argentijn.

Veel te klein

Bij de overstap van Martínez naar Manchester United was Carragher duidelijk, namelijk dat het niet zou gaan werken. "Ik ben ervan overtuigd dat dit niet kan werken vanwege zijn grootte. Misschien kan hij linksback gaan spelen, maar hij kan niet spelen in een viermansverdediging in de Premier League. Brighton is een van de teams met de beste passes in de Premier League, maar tegen Manchester  United gingen ze 20% lang met hun passes. Ze verdubbelden de lange passes vanwege de lengte van Martinez", pleitte Carragher destijds. 

Ondanks een lastig begin op Old Trafford heeft Martínez zich inmiddels teruggeknokt en alle twijfelaars het zwijgen opgelegd. Carragher steekt de hand in eigen boezem. "Hij en Casemiro kwamen bij United, daardoor voelt het krachtiger. Ik denk dat hij nog steeds in de lucht kan worden verslagen, maar elke speler heeft zwakke punten. De beste spelers zorgen ervoor dat ze niet worden verslagen of verbergen hun tekortkomingen. Ik vind hem echt een goede speler."

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen