Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nieuwe opzet Super League: zestig tot tachtig deelnemers

Nieuwe opzet Super League: zestig tot tachtig deelnemers

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

9 februari 2023 – A22, het bedrijf achter de Super League, heeft een nieuwe opzet van de competitie in gedachten. Het idee is om een competitie van zestig tot tachtig clubs op te richten, die bestaat uit meerdere divisies en geen permanente leden kent. Dat blijkt uit een statement van A22 na gesprekken met clubs en andere betrokkenen.

Na de instorting van de eerste plannen staan alleen Real Madrid, Barcelona en Juventus formeel nog achter de Super League. Op dit moment heeft Juventus echter andere zorgen: de club verkeert in een grote (bestuurs)crisis en kreeg onlangs vijftien punten in mindering. Het is dus de vraag hoe hoog de Super League momenteel op de agenda staat in Turijn.

Lees ookWaarom de puntenaftrek van Juventus zo extreem hoog uitvalt

Evenwel hebben Real, Barcelona en Juventus volgens berichtgeving in Engeland contact gezocht met circa vijftig clubs om te spreken over de ideeën. Mede door die gesprekken is A22 gekomen tot het nieuwe format. Daar zijn nog wel onduidelijkheden over. Het is bijvoorbeeld niet bekend hoe de zestig tot tachtig clubs worden ingedeeld, hoe ze uit de competitie kunnen verdwijnen en hoe er ruimte gemaakt kan worden voor nieuwe clubs. Volgens de huidige plannen zou iedere club per seizoen minstens veertien wedstrijden spelen. 

Bernd Reichart, directeur van A22, maakt duidelijk dat de Super League niet dient ter vervanging van de nationale competities. Hij denkt wel dat de Super League kan bijdragen aan het versterken van de binnenlandse competities in heel Europa, mede door de inkomsten die worden gegenereerd door het toernooi.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties