Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vloek op de vleugels: de dramatische statistieken van Tadic dit seizoen

Vloek op de vleugels: de dramatische statistieken van Tadic dit seizoen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

9 februari 2023 – De prestatie van Tadic in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-5) was bij vele analisten het onderwerp van gesprek. Waar de aanvoerder van Ajax onder trainer Alfred Schreuder zowel aan de linker- als rechterflank werd gepositioneerd, wordt Tadic door John Heitinga in de spits gezet. Met succes, want de 34-jarige aanvaller lijkt zijn vorm weer te hebben gevonden. Hoe erg de aanvoerder de kluts dit seizoen kwijt was, blijkt uit zijn statistieken, die de NOS op een rijtje heeft gezet.

De afgelopen seizoenen stond Tadic namelijk bekend als een speler die opstond in de grote wedstrijden. Tegen Eredivisie-teams uit het rechterrijtje scoorde hij vaker en gaf hij meer assists. Dit seizoen is daar echter geen sprake van en weet de Serviër eigenlijk alleen tegen de 'kleintjes' het verschil te maken. Dat blijkt ook uit de statistieken. In het seizoen 2022/2023 was Tadic tot dusver goed voor vijf doelpunten en negen assists tegen teams uit het rechterrijtje in de Eredivisie. Hij wist daarentegen slechts drie assists en geen enkel doelpunt te noteren tegen ploegen uit het linkerrijtje.

Ook uit het aantal gecreëerde kansen blijkt dat Tadic het lastig heeft tegen betere teams. Hoewel de aanvoerder van de Amsterdammers bovenaan staat in die statistiek met 92 gecreëerde kansen, waarmee hij achtervolger Cody Gakpo (59) flink achter zich laat, schuilt hier een verhaal achter. Tegen teams uit het rechterrijtje wist Tadic namelijk 71 kansen te creëren, tegenover de 21 kansen waar hij verantwoordelijk voor was tegen de grotere clubs. Daarnaast leidt Tadic verreweg het meeste balverlies in de gehele Eredivisie. Liefst 438 keer was hij verantwoordelijk voor een omschakeling van het balbezit, waarmee hij de ruim afstand neemt van zijn achtervolger. 

Tadic lijkt op de vleugelposities de snelheid tekort te komen om een tegenstander te passeren. Sinds de komst van Heitinga wordt Tadic daarom weer vast in de spits gepositioneerd, wat gelijkenissen doet oproepen met de Champions League-opstelling van Ajax in het succesvolle seizoen 2018/2019. De Serviër vormt onder de nieuwe trainer de voorhoede met Steven Bergwijn aan de linkerkant en Mohammed Kudus op rechts. In de bekerwedstrijd tegen FC Twente op donderdagavond zal Tadic vermoedelijk echter weer op de linkerkant worden neergezet, waardoor het de vraag is of hij afstand kan nemen van zijn vloek op de vleugels dit seizoen. 

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen FC Twente Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd