Zware kritiek op verlenging Messi: "Hij doet geen enkele moeite voor de club"

9 februari 2023, 10:15

Jérôme Rothen vindt het onverstandig dat Paris Saint-Germain overweegt om het contract van Lionel Messi te verlengen. Hoewel de kwaliteiten van de 35-jarige Argentijn niet ter discussie staan, vraagt Rothen zich af of Messi de juiste motivatie heeft om het project in Parijs te laten slagen. Tegenover het Portugese sportblad A Bola doet de oud-verdediger van PSG zijn beklag. 

"Messi's contractverlenging is een grap", begint Rothen, die zelf tot 139 wedstrijden kwam voor de regerend landskampioen van Frankrijk. "Hem managen – net als Mbappé en Neymar – is moeilijk. Daarbij komt dat zijn salaris erg hoog is. Het is geen wonder dat PSG gevangen zit in Financial Fair Play omdat de loonkosten zo zijn opgeblazen. Nu hebben ze de kans om een gigantisch bedrag te besparen. Dat alles maakt dat het een slecht idee is om te verlengen met Messi", besluit Rothen.

Bepaalde acties van Messi in clubverband kan Rothen maar moeilijk begrijpen. Zeker de afwisseling met de fans stelt de Fransman ongelukkig. "Ik begrijp niet waarom Messi hier wil verlengen. Hij doet geen enkele moeite om de club boven hem te laten prevaleren. Hij bedankt de fans nooit, hij laat zijn hoofd hangen en gaat naar de kleedkamer. Zelfs als hij goals viert en zijn naam wordt gescandeerd, doet hij nooit een geste naar de fans om hen te bedanken voor hun support. Hij wil niet in het project investeren."

Pijnlijke uitschakeling in beker

Woensdagavond werd op pijnlijke wijze duidelijk dat de Franse hegemonie van PSG dit seizoen nog geen zekerheid is. In de achtste finale van de Coupe de France werd de kraker tegen Olympique Marseille namelijk met 2-1 verloren, dankzij treffers van Alexis Sanchez en Ruslan Malinovsky. Messi maakte de negentig minuten vol bij de Parijzenaren, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen