Niet alles gaat goed: Branthwaite lacht om komisch moment

8 februari 2023, 21:09

Jarrad Branthwaite was woensdag met twee doelpunten de onverwachte held voor PSV tegen FC Emmen (3-1). De verdediger vertelde na afloop aan ESPN dat hij nooit eerder tweemaal scoorde in een wedstrijd. 

Het eerste doelpunt van Branthwaite kwam voort uit een kopbal na een vrije trap van Joey Veerman. "Daar hebben we op getraind. We hadden al een tijdje niet meer gescoord uit een standaardsituatie, dus het is fijn dat het nu lukt." Uit een afstandsschot maakte de Engelsman er 2-0 van. "Ik had vrij veel ruimte en besloot het te proberen. De bal werd nog licht van richting veranderd, maar mij hoor je niet klagen."

Niet alles ging echter goed bij Branthwaite. De verdediger keek lachend naar beelden van een moment waarop hij de controle over de bal kwijtraakte en een ingooi weggaf. "Daar werd het wat lastig voor me", lachte de huurling van Everton, die niet weet of hij definitief bij PSV zal blijven. "Ik focus me op mijn wedstrijden hier tot het eind van het seizoen. We willen de beker en de competitie winnen."

"We zijn goed bezig in de tweede seizoenshelft en moeten zo doorgaan. Ik geniet van mijn tijd hier, dus we kunnen er in de toekomst naar kijken, maar ik probeer nu gewoon zoveel mogelijk wedstrijden te spelen", aldus Branthwaite. Trainer Ruud van Nistelrooij zei te hopen dat zijn pupil blijft. "Hij moet zeker blijven, dat wil ik graag. Het is een groot talent. Die jongen is twintig, maar er zit veel toekomst in. Hij is goed aan de bal, kan links en rechts centraal spelen omdat hij tweebenig is en heeft een prachtige lengte voor een centrale verdediger."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen