Luuk de Jong reageert op staat van het veld in Philips Stadion

8 februari 2023, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong verwacht dat het grasveld in het Philips Stadion er spoedig beter bij ligt. Onlangs is het grasveld vervangen en daarmee is volgens de spits een stap vooruit gezet, al was het veld woensdagavond tijdens het duel met FC Emmen zeker niet feilloos.

"Het is een veld dat er net in ligt en tijd nodig heeft", zei de spits tegen ESPN. "Het ziet er optisch niet top uit, maar het is wel beter dan het was. Ik weet niet of je het daarvoor hebt gezien, dat was een glijbaan. Dit veld is niet helemaal vlak, maar het moet zich nog even vestigen. Ik denk dat we straks een heel goed veld hebben."

De Jong bepaalde tegen Emmen de eindstand op 3-1 en maakte zijn eerste doelpunt sinds 6 februari (1-2 zege op Ajax. Hij was 'natuurlijk' toe aan een doelpunt. "Je wilt altijd je doelpunten maken en belangrijk zijn. Ik ben oud en wijs genoeg om er niet extreem naar te gaan zoeken als het even niet lukt. Het is menselijk dat je daarover gaat nadenken en wilt dat het wel goed gaat. Het is lekker om de goal te maken."

De Jong vond PSV in de eerste helft goed spelen, maar baalde van de 'heel slappe' start van de tweede. "Het is een goede vraag hoe dat komt. Het is gewoon instelling, je moet zorgen dat je scherp bent, dat iedereen gedekt is. Diemers kan zo opendraaien en die bal binnenschieten. We hebben vaker gehad dat we een fase hebben met te veel balverlies achter elkaar, waardoor de tegenstander het vertrouwen krijgt. We kunnen en moeten veel beter. In de eerste helft gaat het prima, maar dan moeten we langer volhouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen