Galatasaray haalt 'Feyenoord-beul' binnen: grootste Turkse deal ooit

8 februari 2023, 18:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Nicolò Zaniolo ligt bij Galatasaray. AS Roma bevestigt een akkoord te hebben bereikt met de Turkse club, die toeslaat op de laatste dag van de Turkse transferwindow. Volgens journalist Fabrizio Romano betreft het een recordtransfer in de Turkse voetballerij. 

Roma ontvangt een vaste transfersom van 16,5 miljoen euro en kan via sportieve bonussen nog eens 13 miljoen euro incasseren. Zaniolo krijgt zelf een contract tot medio 2027 met een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar. Roma heeft bovendien een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. Zaniolo krijgt een contractuele afkoopsom van 35 miljoen euro.

Zaniolo was in januari al uit op een transfer en werd toen begeerd door Bournemouth, maar zag het niet meteen zitten om naar die club te gaan. Roma was wel tevreden met het geboden bedrag en wilde meewerken aan een transfer. De matchwinner van de Conference League-finale tegen Feyenoord werd vervolgens niet opgenomen in de selectie voor de laatste vijf officiële wedstrijden en lijkt nu definitief op weg naar de uitgang.

Een toekomst bij Roma leek niet meer mogelijk voor Zaniolo na de gebeurtenissen in januari. Aan het eind van de maand stonden vijftien supporters voor zijn deur en werd hij met de dood bedreigd. De supporters waren boos doordat Zaniolo aanstuurde op een vertrek, ondanks dat hij aanvankelijk dus bedankte voor de interesse van Bournemouth. De aanvallende middenvelder had naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar AC Milan.  

Volgens journalist Romano heeft Roma tijdens de onderhandelingen ook een optie bedongen op twee talenten van Galatasaray. Het gaat om voormalig Barcelona-speler Yusuf Demir (negentien) en jeugdspeler Efe Akman (zestien). Roma zou een 'prioriteitsclausule' hebben in het geval dat de talenten zouden vertrekken bij Galatasaray.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen