FC Groningen sleutelt weer aan staf en haalt 'klankbord' binnen

8 februari 2023, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft zich voor de rest van dit seizoen verzekerd van de diensten van Hans Westerhof. De 74-jarige oefenmeester was in het verleden al twee keer hoofdtrainer bij de club en voegt zich nu bij de technische staf van Dennis van de Ree. Dat gebeurt op voorspraak van de huidige hoofdtrainer.

Westerhof was tussen 1988 en 1992 en van 1994 tot 1997 ook te vinden bij Groningen. Daarnaast was hij in Nederland ook trainer van PSV, Willem II en Vitesse. Verder was de ervaren coach actief in landen als Mexico en de Verenigde Staten. Nu gaat hij de staf van Van der Ree ondersteunen in de jacht op lijfsbehoud in de Eredivisie. Groningen staat momenteel op de zeventiende plek en dat zou degradatie betekenen. Eerder was Gert Peter de Gunst al bij de staf gehaald.

Lees ook: Gudde betreurt 'klote-beslissing' over Fledderus

"Het doel is FC Groningen in de Eredivisie te houden en ik voel er weinig voor om mezelf te positioneren. Mijn rol is ondergeschikt. Via Dennis ben ik gevraagd te helpen en als hij en de club denken dat ik daar een goede rol in kan spelen, dan doe ik dat graag. Ik heb altijd een speciale band gehad met FC Groningen en de club moet voor de Eredivisie behouden blijven. Daaraan hoop ik een steentje bij te dragen", laat Westerhof weten op de website van de club.

Hoffenheim heeft ook beet

Pellegrino Matarazzo is de nieuwe hoofdtrainer van Hoffenheim. De club stuurde André Breitenreiter afgelopen maanden de laan uit en heeft snel zaken gedaan met de Amerikaanse oefenmeester. Matarazzo was in het verleden al als assistent en trainer van het tweede elftal actief bij Hoffenheim. In de Bundesliga werkte hij ook al bij VfB Stuttgart. Hoffenheim staat momenteel op de veertiende plaats in Duitsland. Het gat met de gevarenzone is slechts drie punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen