Bekerdebacle komt hard aan bij AZ: "Uiteraard is dit een klap"

8 februari 2023, 08:50

AZ wist dinsdagavond niet door te stoten tot de laatste acht van de KNVB Beker. De Alkmaarders ging in eigen huis na verlenging met 1-2 ten onder tegen FC Utrecht en liggen uit het bekertoernooi. Die uitschakeling kwam na de wedstrijd zichtbaar hard aan bij de thuisploeg.

"Uiteraard is dit een klap", aldus trainer Pascal Jansen bij ESPN. "We hadden ons voorgenomen om minimaal de halve finales te halen. Dan weet je dat je in Utrecht natuurlijk een taaie tegenstander treft, zeker met de wedstrijd van anderhalve week terug in het achterhoofd. We hebben daar lessen uit meegenomen, ik vond dat we beter voor de dag kwamen. Maar nu was het do or die. Als je deze verliest, weet je dat je uit het toernooi ligt en dat komt hard aan."

Lees ook: 'Feyenoord hoeft niet te vrezen; Leeds United gaat voor Spanjaard'

Ook aanvoerder Jordy Clasie baalt als een stekker. "We doen onszelf op basis van alles tekort en dat is doodzonde. Het was niet als anderhalve week geleden een open huis. De KNVB Beker leefde echt bij ons en dat is logisch. Dit is de kortste weg naar een prijs en dat hebben we laten lopen. We hadden er vertrouwen en wilden minimaal naar de halve finales. Dat is heel teleurstellend. Het is moeizaam de laatste tijd, daar moeten we uit zien te komen."

Titelstrijd

De pijlen van de ploeg van Jansen kunnen dus worden gericht op de titelstrijd in de Eredivisie. AZ doet mee voor het kampioenschap en heeft twee punten minder dan koploper Feyenoord. Aanstaande vrijdag kunnen de Alkmaarders even op kom komen als er thuis wordt gewonnen van Excelsior. Een week later wacht een bezoekje aan De Kuip. Daarnaast is AZ ook nog actief in de Conference League. In dat toernooi bereikte het de achtste finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen