Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Al-Hilal verrast op club-WK: Argentinië-beul slacht nu Flamengo

Al-Hilal verrast op club-WK: Argentinië-beul slacht nu Flamengo

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

7 februari 2023 – Het Braziliaanse Flamengo is er niet in geslaagd de finale van het WK voor clubteams te bereiken. De kampioen van Zuid-Amerika werd in het Marokkaanse Tanger verrassend verslagen door het Saoedische Al-Hilal.

Beide ploegen traden aan met een aantal in Europa niet onbekende namen. Zo stonden bij de Brazilianen David Luiz, Giorgian de Arrascaeta en Gabriel 'Gabigol' Barbosa in de basis en kwam Arturo Vidal als invaller binnen de lijnen. De Saoedische club kon beschikken over spelers als Odion Ighalo (ex-Watford en -Manchester United) en Luciano Vietto (ex-Villarreal en Atlético Madrid), terwijl ook Salem Al-Dawsari een basisplaats had. Die laatste schoot de Saoedische nationale ploeg op het WK in Qatar verrassend naar een 1-2 zege op de latere wereldkampioen Argentinië. 

Al-Dawsari had dinsdagavond het vizier opnieuw op scherp staan. Al na vier minuten spelen opende hij vanaf de strafschopstip de score. Nadat Pedro de Brazilianen langszij had gebracht tekende Al-Dawsari diep in blessuretijd van de eerste helft opnieuw uit een penalty ook voor de 1-2. Middenvelder Gerson kreeg voor de overtreding die daartoe de aanleiding gaf bovendien een rode kaart, waardoor de Brazilianen met een man minder én een achterstand de kleedkamer op moesten zoeken. 

Na rust bracht leek Vietto de Saoedi's in veilige haven te brengen door twintig minuten voor tijd de 1-3 te maken. Flamengo maakte het in de slotfase echter nog spannend door in blessuretijd via opnieuw Pedro terug te komen tot 2-3. Daar bleef het echter bij, waardoor Al-Hilal zich mag gaan opmaken voor de finale die aankomende zaterdag in Rabat wordt gespeeld. Woensdag weet Al-Hilal welke tegenstander het daarin treft, dan staan het Egyptische Al-Ahly en Real Madrid tegenover elkaar in de andere halve finale. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd