Bekersprookje De Treffers voorbij, De Graafschap met speels gemak door

7 februari 2023, 21:53

Het bekeravontuur van De Treffers zit er op. De club uit Groesbeek verloor op bezoek bij De Graafschap met 3-0, in een wedstrijd waarin de amateurs weinig te vertellen hadden. De laatste keer dat de Superboeren het flikten op de kwartfinale te bereiken was in 2009, toen was FC Twente het eindstation.

Ondanks dat de wedstrijd in het voordeel van de Graafschap werd beslist, waren er in de beginfase een handvol kansen voor de bezoekers. In het eerste kwartier waren er de hier en daar een kans, maar daarna leek de koek ook op. Beide ploegen bereikten de rust met een 0-0 stand, maar niet lang daarna was het Basar Onal die met een bekeken schot de bovenhoek wist te vinden en De Graafschap op een 1-0 voorsprong zette.

Beslissing

Een aantal minuten later wist Giovanni Korte met een bekeken stift de 2-0 te maken en eigenlijk de wedstrijd al te beslissen. Een kwartier voor tijd deed routinier Charlison Benschop hier nog een schepje bovenop met een knappe kopbal. Het was vanaf dat moment bijna afzien. Want De Treffers vond het allemaal welletjes en De Graafschap wilde niet te veel energie verspillen.

Loting

Aanstaande zaterdag is de loting van de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Op dinsdagavond plaatste FC Utrecht zich na een knotsgek duel als eerste voor de kwartfinale, De Graafschap volgt als tweede. Er bestaat een kans dat De Graafschap opnieuw een amateurploeg loot, want Spakenburg en Katwijk nemen het op woensdagavond tegen elkaar op.