Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Nistelrooij hoopvol over contract 'key player' Xavi Simons

Van Nistelrooij hoopvol over contract 'key player' Xavi Simons

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

7 februari 2023 – PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft goede hoop dat het contract van Xavi Simons (19) binnenkort opengebroken en verlengd gaat worden. De oefenmeester ziet in de 19-jarige middenvelder een 'key player' die zich onder hem nog veel meer zou kunnen verbeteren. 

"Hij is een exceptionele speler", zegt Van Nistelrooij tegenover Voetbal International. "We zijn bezig om hem een nog betere speler te maken." De trainer denkt dat Simons zich nog veel verder kan ontwikkelen onder zijn hoede. "We zien Xavi de komende jaren als key player in de opbouw van dit PSV. Ik ben nog niet klaar met hem. Er zit nog meer rek in." 

Lees ook: Van der Vaart: "Xavi Simons is de allerbeste speler die Nederland heeft"

Een belangrijke reden voor PSV om de onderhandelingen met Simons aan te gaan is de specifieke vertrekclausule die in zijn huidige verbintenis staat. Die geeft Simons' vorige club Paris Saint-Germain namelijk het recht om de middenvelder komende zomer terug te halen voor het vastgestelde bedrag van twaalf miljoen euro. PSV hoopt te voorkomen dat het na Cody Gakpo, die afgelopen winter naar Liverpool vertrok, op korte termijn opnieuw afscheid moet nemen van een sterkhouder. 

Stabiele omgeving
Van Nistelrooij vindt dat Simons er verstandig aan zou doen om langer in Eindhoven te blijven, ook als een volgende stap naar een club in een grotere competitie lonkt. "Voor hem is hier bij de club genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen. Belangrijk is dat je dat doet in een stabiele omgeving zoals hier in Eindhoven", aldus de trainer. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd