Oranje in gevaar voor pechvogel Bijlow? "Thema is zorgelijk"

7 februari 2023, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Bijlow komt voorlopig niet in actie namens Feyenoord vanwege een polsbreuk. De doelman raakte afgelopen weekend geblesseerd op de training en mist een belangrijk stuk van het voetbaljaar van de Rotterdammers. Harm Zeinstra vindt dat de blessuregevoeligheid van Bijlow zijn ontwikkeling in de weg zit.

Bijlow ging onlangs met Oranje naar het WK en was al een tijdje fit bij Feyenoord. "Dan is dit een vervelend moment, gezien de fase waarin Feyenoord zit. De club speelt om het kampioenschap, er komen Europese wedstrijden én interlands aan. Een superinteressante fase voor zijn ontwikkeling", aldus keepersanalist Zeinstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het is voor Bijlow extra pijnlijk dat het waarschijnlijk ook de eerstevolgende interlands van Oranje moet missen.

Lees ook: Streuer blikt terug op 'soap Zerrouki' en laakt handelen Feyenoord

"Het zou niet onlogisch zijn als Bijlow de komende jaren de nummer 1 is", vervolgt Zeinstra over de strijd onder de lat bij het Nederlands elftal. "Patrick Lodewijks kent hem goed en heeft lang met hem gewerkt. Ik denk dat Bijlow er goed op staat. Hij zou echt de keeper voor de komende jaren kunnen zijn, maar zijn blessuregevoeligheid is een terugkerend thema dat wel zorgelijk is. Niet eens zozeer dat hij een paar wedstrijden mist, maar voor zijn ontwikkeling is deze fase zo belangrijk."

Timon Wellenreuther

Bijlow staat waarschijnlijk minimaal zes weken aan de kant en miste afgelopen zondag al de kraker tegen PSV (2-2). Trainer Arne Slot zal voorlopig een beroep moeten doen op Timon Wellenreuther en dat hoeft volgens Zeinstra zeker niet vervelend te zijn. "Met Wellenreuther doe je als Feyenoord zijnde een stapje achteruit, maar tegelijkertijd is hij een meer dan goede tweede keeper op wie veel clubs jaloers zullen zijn", opperde de oud-doelman over de Duitse sluitpost van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Bijlow niet zo blessuregevoelig zou zijn zou hij allang een mooie stap naar het buitenland hebben gemaakt denk ik. Nu blijven mensen hem een enorm talent noemen, maar is hij al 25. Hij is natuurlijk echt wel een gearriveerde kracht en 25 is nog mega jong voor een keeper. Kan zo nog 12 jaar voor zich hebben. Het is te hopen voor die gast dat hij eens lange tijd fit kan blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen