Bekerclash in huize Van Hooijdonk: "Er is een etentje op gezet"

7 februari 2023, 12:45

De bekerwedstrijd tussen NAC Breda en sc Heerenveen is dinsdagavond extra bijzonder voor de familie Van Hooijdonk. In het Rat Verlegh Stadion staan vader Pierre en zoon Sydney namelijk recht tegenover elkaar. De laatste dagen ging het dan ook veel over de achtste finale van de KNVB Beker.

Na de loting werd duidelijk dat Heerenveen een bezoekje moest brengen een Breda. "Ik lag in bed naar de loting te kijken en toen het gebeurde, moest ik erg lachen", vertelt Pierre, die als commissaris technische zaken werkzaam is bij NAC, in gesprek met de NOS. "We gingen direct met elkaar appen. 'Je gaat eraan', heb ik gestuurd. Sydney denkt natuurlijk van niet. We hebben er een etentje op gezet, de verliezer betaalt."

Lees ook: Streuer ziet Jans stap naar topclub maken: "Ajax

Sydney keer voor de eerste keer terug bij NAC, waar hij jaren in de jeugd en het eerste elftal speelde. Via het Italiaanse Bologna kwam hij bij Heerenveen terecht. "NAC is mijn club, ik heb mijn jeugd daar gehad en alles is bekend voor me. Je kent iedereen en in het stadion zitten al je vrienden. Het zal heel apart zijn om naar de tribune te kijken en al die bekenden te zien. Dat heb je normaal niet bij een uitwedstrijd."

Weddenschap

"Het belangrijkste is dat wij doorgaan naar de kwartfinales. Ik denk dat we daar echt de kans voor hebben", vertelt Sydney, die een kleine weddenschap heeft afgesloten met zijn vader. "Ik denk echt dat wij gaan winnen. Ik heb er een goed gevoel over. Ik denk dat wij kunnen verrassen. En dan hoop ik dat Sydney wat geld over heeft gehouden afgelopen weekend, want hij moet dat etentje betalen", voegde Pierre daar aan toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen