Orbán mist duel mogelijk door stamceldonatie: "Meteen duidelijk"

7 februari 2023, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willi Orbán mist mogelijk om een bijzondere reden een wedstrijd van zijn club RB Leipzig. De aanvoerder van de Duitsers heeft namelijk een oproep gekregen als stamceldonor. Aanstaande woensdag zal de Hongaarse verdediger een donatie van zijn stamcellen doen in Dresden.

Orbán (30) staat al sinds 2017 ingeschreven bij een databank en heft nu een match gekregen. Zodoende krijgt hij sinds afgelopen weekend speciale injecties die zorgen voor een verhoogde aanmaak van stamcellen en de doorspoeling in de bloedbaan. Orbán hoopt met zijn donatie iemand met de ziekte bloedkanker te kunnen helpen. Dat hij daarom even niet kan voetballen, is voor hem zeker geen reden om dat niet te doen.

"Natuurlijk was ik eerst een beetje verrast toen ik de informatie kreeg dat ik een mogelijke donor was", laat de verdediger weten op de website van Leipzig. "Maar het was me meteen duidelijk dat ik de donatie direct wilde aanpakken. Het is de kans om met heel weinig moeite een mensenleven te redden. Ik hoop oprecht dat mijn donatie kan helpen om de ontvanger volledig te genezen. Mijn sportieve ambitie komt dan even op het tweede plan."

Bundesliga

Het is de vraag of Orbán aanstaande zaterdag door zijn behandeling mee kan spelen tegen Union Berlin. Dat is een behoorlijke topper in de Bundesliga. Leipzig staat namelijk op de vierde plaats, terwijl Union de nummer twee van de ranglijst is. "Wie mij kent weet dat ik er alles aan zal doen om zo snel mogelijk weer bij de ploeg te komen. Het zou mooi zijn als er nog meer mensen zich in gaan schrijven als stamceldonor", aldus Orbán.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen