"Ik hoorde wat jongens van Jong Ajax met kanker schelden"

7 februari 2023, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas van den Belt liep dinsdagavond in de wedstrijd tegen Jong Ajax (0-0) aan tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor de komende wedstrijd van PEC Zwolle tegen Jong AZ. Voor de camera van ESPN deed de middenvelder na de wedstrijd zijn verhaal.

Van den Belt ontving zijn gele kaart diep in de blessuretijd, kort nadat Christian Rasmussen een penalty had gemist. Hij kreeg het aan de stok met onder meer Gabriel Misehouy. "Ik weet niet of ik het moet zeggen, maar er waren wat jongens die met kanker scholden", vertelde Van den Belt, die zelf geen namen noemde. "Ik vond het niet netjes, daarom zei ik er wat van, maar uiteindelijk ben ik geschorst omdat ik de veroorzaker van een opstootje ben. Ik vind dat het niet op het voetbalveld hoort."

Lees ookWillem II pakt belangrijke punten; PEC Zwolle komt nog goed weg met gelijkspel

"Ik hoorde dat iemand dat zei en toen liep ik naar hem toe. Ik zei: doe dat nou niet, waarom doe je dat? Misschien een beetje met een duwtje. Toen gaf de scheidsrechter me geel", liet Van den Belt weten. "Ik was al een beetje geïrriteerd, misschien nam hij dat mee in zijn beslissing, maar ja, wel mijn vijfde gele kaart dus."

Van den Belt erkent dat het voor een scheidsrechter ook geen gemakkelijke situatie is. "Je kunt er niet veel mee als je het zelf niet hoort, maar dit hoort gewoon niet op een voetbalveld. Misschien had ik het niet moeten doen en het laten gaan, want nu levert het een gele kaart op omdat ik ook een opstootje veroorzaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CC1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hypocriet...... de hele voetbal wereld schreeuwt de meest vreselijke ziektes van de tribune en kennelijk ook op het veld. Goed om te scoren dat het Ajax is, terwijl het bij alle clubs gebeurd.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest hoort niet op het veld ,het hoort nergens dit is het ergste scheldwoord . 😡😡

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is exact hoe het in elkaar zit: goedkoop scoren.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jankert ppms , als het zondag bij feyenoord is dan is dat het laagste vh laagste volk. Nu is het bij ajax en is het goedkoop scoren?. Wat een droplul ben je ook!.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent ook het laagste van het laagste volk. Fijne dag verder. 🖕

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee als men het steeds over Feyenoord heeft is het wel prima natuurlijk. Het gebeurd idd overal dus moet je het ook allemaal melden in de media .

Appie1958
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de scheidsrechter het hoort als er met kanker word gescholden de speler een rode kaart geven Als het publiek hetzelfde doet wedstrijd zonder pardon staken

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Okay dan hebben we geen wedstrijden meer . Het publiek overal is een afspiegeling van de maatschappij . En een perfecte wereld gaan we nooit krijgen . Prima rode kaart voor een speler . Maar een massa dat krijg je nooit voor elkaar . En wat is dan het volgende ?! .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen