Nederlandse voetballers in Turkije: "Iedereen is bang en in paniek"

7 februari 2023, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De zware aardbevingen in Turkije hebben grote indruk gemaakt op Nederlandse voetballers. Zo was verdediger Ryan Donk met zijn club Kasimpasa nog in Hatay, waar het zondag voetbalde tegen Hatayspor. Ook Evren Korkmaz (Adanaspor) en Bilal Bayazit (Kayserispor) hebben van zich laten horen.

"Ryan is enorm geschrokken, maar gelukkig veilig terug in Istanbul", laat zijn vader Henk Donk weten aan De Telegraaf. "Ze zijn 's nachts in het hotel wakker geschrokken door de hevige aardschokken. Het gebouw heeft het gehouden. Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Ryan was erg opgelucht dat hij terug was. Het is een verschrikkelijke ervaring geweest."

Lees ook: Christian Atsu levend onder het puin vandaan gehaald in Turkije

Korkmaz bevond zich in Adana, waar de ravage groot is. "Iedereen is bang, in paniek en zoekt naar een veilige plek", aldus Korkmaz tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook omdat nog niet zeker is of we alle bevingen hier gehad hebben. Met mij is alles goed. Maar stadgenoten zijn er slecht aan toe. Er zijn hier zeven of acht flatgebouwen van ongeveer twintig hoog ingestort. Daaronder liggen waarschijnlijk nog mensen. Er wordt hier gemeld dat 150 mensen zijn overleden. Gevreesd wordt voor meer."

Lees ook: Ozan Kökcü kan emoties nauwelijks bedwingen: "Hartverscheurend"

Aan voetballen denkt Korkmaz voorlopig zeker niet. "Mensen, kinderen vechten onder het puin nog voor hun leven. Iedereen probeert een veilige plek te vinden. Ik hoop en bid vooral dat er nog veel mensen gered kunnen worden", aldus de ex-speler van VVV-Venlo, die wordt aangevuld door doelman Bayazit. "We willen hier weg. Iedereen wil hier weg. Die schokken, daar word je zo angstig van. Ik ben bang. Bang ook om een dierbare te verliezen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen