'Twente moet vrezen; Unnerstall bekeken door Duitse grootmacht'

7 februari 2023, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is zeer de vraag of Lars Unnerstall volgend seizoen nog onder de lat staat bij FC Twente. De betrouwbare sluitpost draait een uitstekend jaar namens de club uit Enschede en dat is ook in het buitenland opgevallen. Volgens clubwatcher Tijmen van Wissing wordt Unnerstall bekeken vanuit de Bundesliga.

"Vorige week zat Borussia Dortmund op de tribune bij Twente", vertelde Van Wissing maandag bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ik kan me niet voorstellen dat ze hem kunnen behouden. Misschien moet je het salarisplafond helemaal op de schop gooien. Geef hem zes of zeven ton en hij blijft misschien. Hij heeft wel de droom om ooit nog in de Premier League aan de slag te gaan."

Lees ook:Β Makkelie krijgt na controversiΓ«le wedstrijd toch Twente-Ajax toebedeeld

Op bezoek bij Groningen (1-1) speelde Unnerstall weer een bepalende rol. "Unnerstall was met afstand de allerbeste bij FC Twente. Ik zei tijdens de wedstrijd ook tegen collega Leon ten Voorde dat we bij Twente niet meer gaan meemaken dat er zo'n goede doelman staat. Ik kom vaker superlatieven tekort. Als iemand 1 op 1 komt, kun je bij Unibet op een redding inzetten."

Tegendoelpunten

Unnerstall ligt nog tot medio 2025 vast in De Grolsch Veste en speelde in Nederland eerder voor VVV-Venlo en PSV. Dit seizoen kreeg de Duitser pas dertien tegendoelpunten in de competitie. Dat is het minste van allen clubs in de Eredivisie. Twente staat echter wel zes punten achter op koploper Feyenoord. Donderdag komt Ajax op bezoek in de achtste finales van de KNVB Beker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uitstekende keeper dus niet verrassend dat er grote clubs voor hem komen. Voetballend wellicht niet de beste, maar op de lijn uitstekend. PSV heeft daar toch een flink misser gemaakt door afscheid van te nemen destijds.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allen clubs? 😴

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax Ajax Ajax, die Unnerstahl was een uitstekende kandidaat geweest. Dat gel.l over meespelende keepers.......... Kans verkeken.πŸ˜₯

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rulli doet het goed ?

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Zeeuwke, met Rulli ben ik ook tevreden, maar het gaat om de periode voor Rulli. Bij PSV was Unnerstahl al beter dan Zoet. Echte lekkere lijnkeeper, goede reflexen. Unnerstahl zou minder gekost hebben en hij kent het (voetbal-(klimaat in nederland al. Het zal mij niet verbazen als hij in de Mannsxchaft mag keepen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen