Scheidsrechtersbaas begrijpt mopperende PSV'ers niet

6 februari 2023, 20:45

Dick van Egmond begrijpt niet waarom er in Eindhoven zo veel gemopperd wordt over de blessuretijd die bij wedstrijd tussen Feyenoord en PSV werd opgeteld. Danny Makkelie trok zondag liefst negen minuten bij, tot grote onvrede van de bezoekers. Zij incasseerden in de 96ste minuut de 2-2.

Onder meer Luuk de Jong en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414034/van-nistelrooij-boos-arbitrage-bracht-gezondheid-mwene-in-gevaar/,_blank,Ruud van Nistelrooij] deden na afloop van de kraker in Rotterdam hun beklag over de opvallend lange blessuretijd. Van Egmond snapt echter wel waarom Makkelie zo veel tijd bijtelde. "Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest… Puur op basis van de feiten was een extra tijd van negen minuten heel logisch. Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. In dit geval vind ik de discussie extra opmerkelijk, omdat negen minuten niets te veel was", aldus de scheidsrechtersbaas in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Er wordt in de Eredivisie niet consequent veel blessuretijd bijgeteld. "Dat kan ik inderdaad niet ontkennen, er zit nog wel eens een verschilletje in. Maar we proberen het zo consequent mogelijk te doen", geeft Van Egmond toe. De scheidsrechtersbaas wijst naar de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord van vorige maand, toen de blessuretijd tien minuten bedroeg. "Het is gewoon een logische toepassing, zeker omdat er nu zes in plaats van tien keer gewisseld mag worden. Dat heeft invloed gehad, net als het werk van de VAR. Daardoor zitten we nu vaker op zes à acht minuten blessuretijd, waar we vroeger op drie à vier zaten. Dat is de laatste drie jaar uitstekend toegepast."

Er wordt al jaren een felle discussie gevoerd over hoe er opgetreden moet worden tegen tijdrekken en er maximaal gebruik kan worden van de speeltijd. "We willen dat er niet te veel tijd verloren gaat. En tijdrekken moet geen voordeel opleveren voor de partij die daar misbruik van probeert te maken", besluit Van Egmond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo jammer dat deze van Egmond er zelf helemaal niks van kon ,geen wedstrijd kon hij tot een goed einde brengen. En natuurlijk houd hij die slijmbal van een Makelie zijn handen boven zijn hoofd ,dit is echt een van de waardeloze scheidsrechter die er op de Nederlandse velden loopt .Twente -Ajax krijgt die slijm bal weer weg met zo'n man, maakt het kijken naar wedstrijden kapot Geef mij Bas Nijhuis maar die fluit naar de geest van de wedstrijd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen