Blessure-update Barça mogelijk goed nieuws voor Erik ten Hag

6 februari 2023, 18:40

Sergio Busquets van FC Barcelona heeft in de wedstrijd tegen Sevilla een enkelblessure opgelopen. Hierdoor mist de creatieve middenvelder waarschijnlijk de kraker in de Europa League tegen het Manchester United van Erik ten Hag.

Het Spaanse COPE meldt dat de ploeggenoot van Frenkie de Jong er waarschijnlijk twee weken uit ligt. Een grote aderlating voor de club uit Catalonië. Dit nieuws is overigens niet bevestigd op de officiële kanalen van de club.

In de wedstrijd tegen Sevilla werd Busquets vervangen door Franck Kessié. Hierdoor zakte De Jong wat terug en kreeg de Nederlandse middenvelder een wat meer controlerende rol. Dit is voor de oud-Ajacied geen verrassende rol, want hier heeft hij wel wat vaker in gespeeld.

Ten Hag zou er niet rouwig om zijn dat de ervaren middenvelder een twijfelgeval is voor de wedstrijd tegen de ploeg uit Manchester. Manchester United en FC Barcelona draaien allebei goed in de competitie. De Spaanse club staat op dit moment bovenaan met acht punten voor op concurrent Real Madrid. Manchester United, met onder anderen Tyrell Malacia en Wout Weghorst, staat op een derde plaats in de Engelse Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen