Club die Man United deze week twee keer treft neemt rigoureus besluit

6 februari 2023, 16:03   Bijgewerkt: 6 februari 2023, 16:16

Jesse Marsch is niet langer de trainer van Leeds United. De 49-jarige Amerikaan is maandag op straat gezet. The Whites wonnen geen van de laatste zeven wedstrijden in de Premier League en zijn afgezakt naar de zeventiende plaats. Deze week neemt Leeds United het twee keer op tegen het Manchester United van Erik ten Hag.

Leeds stelde Marsch een klein jaar geleden aan als opvolger van Marcelo Bielsa. De oud-trainer van Red Bull Salzburg en RB Leipzig volbracht zijn missie door in zijn eerste maanden zijn nieuwe werkgever naar veilige haven te leiden. Leeds eindigde op de zeventiende plaats in de Premier League en ontliep daarmee ternauwernood degradatie naar het tweede niveau.

In het huidige seizoen kende Leeds een uitstekende start. In de eerste drie wedstrijden werden zeven punten veroverde, maar de resultaten werden al snel minder. Ondanks een kleine opleving voor de WK-break met zeges tegen Liverpool (1-2) en AFC Bournemouth (4-3) slaagde Leeds er niet in om de sportieve crisis te bezweren. De nederlaag tegen Nottingham Forest (1-0) van zondag was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Twee keer Manchester United

Het ontslag van March betekent dat Nederlanders Pascal Struijk, Crysencio Summerville en Dani van den Heuvel en Eredivisie-bekenden Luis Sinisterra, Rasmus Kristensen en Max Wöber een nieuwe trainer krijgen. De opvolger van Marsch zal woensdag waarschijnlijk nog niet langs de zijlijn staan. Dan neemt Leeds het op tegen Manchester United. De ploeg van trainer Ten Hag is ook komende zondag de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen