Kritiek op 'slinks praatje' Slot: 'Houdt het dan nooit eens op?'

6 februari 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne slot had vorige week na de topper tegen FC Twente geen goed woord over voor de arbitrage. Volgens Slot had zijn ploeg in de tweede helft recht op een strafschop, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. Het was niet de eerste keer dat de oefenmeester zich na een topwedstrijd beklaagde over de arbitrage en het was daarom de vraag hoe hij zich zondag zou gaan houden. Hugo Borst heeft zich in ieder geval weer zitten ergeren.

'Gescholden wordt er altijd op en rond voetbalvelden, maar er is nog iets bij gekomen. Enorm veel misbaar tijdens wedstrijden en geklaag na afloop in de media', begint Borst zijn column bij het Algemeen Dagblad. Dat deed Feyenoord-trainer Slot vorige week dus na afloop van de ontmoeting met FC Twente. 'Gisteren deden we bij Langs de Lijn een polletje over Slot. Dat-ie eens moet stoppen met zeuren over de arbitrage. En ja hoor. Prompt zagen we hem in de weer', zag Borst.

De columnist doelt op het moment in de rust van de kraker tussen Feyenoord en PSV. Op beelden is te zien dat Slot en scheidsrechter Danny Makkelie met elkaar in gesprek zijn in de catacomben van De Kuip. 'Zo te zien ging het er kalm aan toe. Maar het was weer zo'n doorzichtig staaltje van beïnvloeding', vindt Borst. 'Slot is niet de enige. Het is gemeengoed geworden. Scheidsrechters worden permanent onder druk gezet. Het slinkse praatje van Slot met Makkelie duurde een minuut of zo en ik dacht: houdt het dan nooit eens op bij de veelbelovende trainer van Feyenoord?'

Lees ook: De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Van Nistelrooij

Slot is niet de enige hoofdrolspeler tijdens Feyenoord – PSV die eraan moet geloven in de column van Borst. 'Tijdens de eerste helft had ik Ruud van Nistelrooij twee keer met veel misbaar zien reageren op een beslissing van Makkelie. Ook nog eens onterecht. In mijn beleving is Ruud een beschaafde kerel, maar langs de kant, in het vuur van het spel, gedraagt hij zich soms een beetje overspannen. Ziet Ruud zelf niet in dat hij zo zijn waardigheid verliest? Een trainer hoort een gentleman te zijn', stelt Borst.

Volgens Borst moeten Slot en Van Nistelrooij, maar zeker ook andere trainers in het betaalde voetbal zich voorbeeldiger gaan gedragen. Borst stelt dat het bij de amateurs, 'zelfs bij de jeugdelftallen', al jaren de verkeerde kant opgaat. 'Het is copycatgedrag. Kinderen en amateurs doen profs na. Gescheld op de scheidsrechter mondt uit in een onaangename sfeer in het veld en erbuiten. Niet zelden wordt het knokken. Dat is allemaal de schuld van opgewonden standjes die in de eredivisie rondlopen. Ze zijn zich bewust van hun voorbeeldfunctie, maar ze negeren die verantwoordelijkheid.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot heeft duidelijk niks geleerd van de kritiek met zijn zielige gedrag. In gesprek gaan met de scheidsrechter in de rust vind ik eigenlijk sowieso al niet kunnen omdat het inderdaad beïnvloedend kan werken. Hij daalt langzaam af van een gerespecteerde trainer naar een beroepsjankerd.

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Borst waarom noem je niet dat Makkelie ooki een onderonsje had met een PSVspeler, als ik het goed zag was dat Veerman. Oh ja jij bent er goed in, een paar weken terug een hele lading veren in de kont van Slot te steken en nu Feyenoord bovenaan blijft staan, kun je niets anders dan de man afbreken

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is niet het doel van de column. Hij heeft het over de negatieve beinvloeding in het algemeen, niet alleen Slot. Arne Slot heeft een nóg grotere voorbeeldfunctie omdat hij coach is van één vd grootste clubs van Nederland, dus logisch dat hij hem als voorbeeld gebruikt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen