'Zomerse plannen Ten Hag slecht nieuws voor Van de Beek'

6 februari 2023, 10:20

Donny van de Beek hoopte in de tweede seizoenshelft eindelijk van meerwaarde te kunnen zijn voor Manchester United, maar een zware knieblessure gooide al snel roet in het eten. De middenvelder komt de rest van dit seizoen niet meer in actie. Van de Beek lijkt zijn laatste wedstrijd voor Manchester United zelfs al gespeeld te hebben. Hij staat namelijk op de nominatie om komende zomer te vertrekken.

Dat schrijft Mirror althans. Van de Beek maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Manchester United. De middenvelder leek op weg naar Real Madrid, maar zijn voorkeur ging uiteindelijk toch uit naar een avontuur op Old Trafford. Die keuze heeft echter heel slecht uitgepakt. Van de Beek schoot met een doelpunt bij zijn debuut weliswaar uit de startblokken, maar hij belandde vervolgens op de bank en daar kwam hij niet meer vanaf. Hij ging onder Erik ten Hag voor een nieuwe kans, maar moordende concurrentie en blessureleed hebben daar een stokje voor gestoken.

Als we Mirror moeten geloven, hoeft Van de Beek dus niet op een nieuwe kans te rekenen. De middenvelder komt door een zware knieblessure dit seizoen niet meer in actie en lijkt in de komende maanden dus alvast op zoek te mogen gaan naar een nieuwe werkgever. Van de Beek is zeker niet de enige speler die naar verluidt op de nominatie staat om te vertrekken. Ten Hag wil zijn selectie komende zomer flink versterken en om ruimte te maken voor aanwinsten, zouden ook Harry Maguire, Anthony Martial, Scott McTominay, Alex Telles en Eric Bailly moeten verkassen. Maguire werd vorige maand nog in verband gebracht met een vertrek naar Internazionale, maar Manchester United wilde niet meewerken aan een tussentijdse transfer van de verdediger.

Lees ook: Stevige kritiek Engelse media op Weghorst: 'Niet het antwoord voor United'

Verlanglijstje Ten Hag

Ten Hag liet zich afgelopen zomer al flink gelden op transfergebied. De oefenmeester haalde onder meer Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Antony naar Old Trafford. Deze winter baarde Manchester United nog opzien door Wout Weghorst op huurbasis over te nemen van Burnley. Weghorst heeft weliswaar al meermaals in de basis gestaan, maar hij lijkt desondanks niet te hoeven rekenen op een langer verblijf in Manchester. Volgens Mirror bestaat het verlanglijstje van Ten Hag voor komende zomer uit een spits, centrale verdediger en 'dynamische' middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen