Van Nistelrooij boos om rode kaart Obispo: "Je benadeelt je team"

6 februari 2023, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelooij ziet bij PSV een terugkerend probleem met onnodige rode kaarten. Nadat Mauro Junior tegen FC Emmen al het veld moest ruimen na een spijkerharde overtreding, benadeelde Armando Obispo zondagmidag de Eindhovenaren door een charge op Santiago Giménez. Arbiter Danny Makkelie stuurde de PSV-verdediger na ingrijpen van de VAR van het veld, waarna PSV de zege in de topper tegen Feyenoord alsnog uit handen gaf.

Hoewel PSV prima in de wedstrijd zat, zorgde de rode kaart van Obispo voor serieuze problemen in de Eindhovense defensie. Na afloop heeft Van Nistelrooij hem echter niet aangesproken op de actie, zo geeft hij aan op de persconferentie. "Ik hoef er niet met hem over in gesprek, want ik heb achteraf in de kleedkamer al aangegeven dat je daar je team enorm mee benadeelt."

Nadat er op de Oude Meerdijk al verloren werd, vindt de trainer van PSV het echter niet nodig dat er extra aandacht aan het onderwerp wordt besteed. "Daar hoef je geen gesprek over te voeren, dat moet gewoon stoppen. Dat geld voor Mauro en nu ook voor Obispo. Je moet gewoon met elf die wedstrijd eindigen. En als er nu een ongelukkige samenloop is… Maar niet op deze manier, dan benadeel je je team gewoon te veel."

De reden achter de plotselinge escalatie kan Van Nistelrooij niet vinden. Bij het Algemeen Dagblad geeft de trainer aan dat het niet bij de persoonlijkheid van zijn voetballers past om zulke overtredingen te maken. "Ik weet niet waar het vandaan komt. Armando en Mauro zijn allebei niet het type om zo over de schreef te gaan, maar het gebeurt wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Obispo, MWene, Sangaré en Boscagli vind ik de gemeenste spelers van PSV, waarvan Obispo de ergste is. Goed afgeleerd met die rode kaart, fijn voor de rest van het elftal. Die eerder genoemde spelers verbloem(d)en hun tekortkomingen met overtredingen, die vaak niet door de scheids werden bestraft. Mooi zo, stond je met 2-0 voor en ga je met slechts 1 punt de Kuip verlaten, zelfs met nul punten als PSV geen topkeeper als Benitez in het doel had staan. Dit ploegje heeft veel zwakke spelers: De Jong (alleen maar kunnen koppen of opgelegde kansen kunnen verzilveren), Bakayoko (wildebras), El Ghazi (bij Ajax al zwak), Til (heel af en toe een toppie), Teze (niet goed genoeg om Idrissi uit te schakelen), de overigen zijn wel acceptabel, waarvan Simons meer dan is.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

obispu 2 wedstrijden schorsing?? dat wordt dus 6 punten voor pisve!!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die rode kaart was meer dan terecht want die trap was serieus idioot te noemen. Ondanks dat heb je 010 op een gelijkspel gehouden met 10 man. De teleurstelling is bij hun groter dan bij 040 denk ik. Dat kampioenschap is er nog lang niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen