Barça-zorgen nemen toe in aanloop naar tweeluik met Ten Hag

6 februari 2023, 12:29

FC Barcelona legde onlangs ten koste van Real Madrid beslag op de Supercup en staat in de competitie inmiddels acht punten los van de eeuwige rivaal. Sportief gaat het de Catalanen voor de wind, maar er zijn ook zorgen. Trainer Xavi Hernández zag Ousmane Dembélé vorige week al geblesseerd uitvallen en kan de komende tijd ook geen beroep doen op Sergio Busquets.

FC Barcelona boekte afgelopen woensdag een knappe overwinning op Real Betis en behield zodoende een voorsprong van vijf punten op Real Madrid. De ploeg van Xavi was er uiteraard alles aan gelegen de zege in Sevilla een goed vervolg te geven. Aan de motivatie ontbrak het in ieder geval niet voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Sevilla FC van zondagavond. Real Madrid had eerder op de dag met 1-0 verloren van RCD Mallorca, waardoor Barça de voorsprong bij een overwinning zou vergroten tot acht punten.

De koploper van Spanje kreeg echter al vroeg in de wedstrijd een flinke tik te verwerken. Busquets was de voorbije jaren regelmatig het punt van kritiek. De middenvelder zou te oud en niet meer goed genoeg zijn voor het hoogste niveau. Maar ook dit seizoen is hij niet van het veld weg te denken. Dat uitgerekend hij zondagavond al na een paar minuten de wedstrijd moest staken, was daarom een hard gelag voor Xavi. De oefenmeester bracht Franck Kessié binnen de lijnen en het is de verwachting dat hij zijn middenveld voorlopig anders zal moeten indelen. Volgens de Spaanse journalist Adrià Albets heeft de entourage van Busquets bevestigd dat de speler twee tot drie weken uit de roulatie zal zijn.

FC Barcelona bracht maandagmorgen een medische update naar buiten. Busquets heeft inderdaad een enkelblessure opgelopen. Hij heeft een band in zijn linkerenkel verstuikt om precies te zijn. 'Zijn herstel bepaalt wanneer hij weer beschikbaar is', klinkt het. De kans is groot dat door het uitvallen van Busquets, Frenkie de Jong weer op zijn favoriete positie komt te spelen. De Nederlander speelde in de voorbije wedstrijden vooral als rechtshalf. Franck Kessié kwam tegen Sevilla weliswaar als vervanger van Busquets binnen de lijnen, maar De Jong nam de positie van Busquets voor de defensie over. De oud-Ajacied verzorgde in de tweede helft op fraaie wijze de voorassist op de 3-0 van Raphinha.

Lees ook: Frenkie de Jong geeft pass om van te watertanden tegen Sevilla

Manchester United

Dat zou betekenen dat de routinier niet alleen de competitiewedstrijden tegen Villarreal en Cádiz, maar ook het heenduel met Manchester United in de Europa League aan zich voorbij moet laten gaan. De eerste ontmoeting tussen de Spaanse en Engelse grootmacht staat gepland voor 16 februari. Na afloop van het thuisduel met Sevilla kon Xavi nog niet heel veel kwijt over de ernst van de blessure. "Hopelijk is het niets ernstigs. Na de komende testen weten we weer", zei de trainer, die de komende tijd dus geen beroep kan doen op zijn aanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen