'Overmars zei: dit is mijn beste aankoop ooit, dit wordt 100 miljoen'

5 februari 2023, 23:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De analisten van Studio Voetbal zijn onder de indruk geraakt van het spel van Mohammed Kudus in de afgelopen weken. De Ghanees kwam tegen FC Volendam (1-1) en Excelsior (1-4 zege) tot scoren en gaf zondag een fraaie assist tegen SC Cambuur (0-5 zege).

Kudus kwam in 2020 over van FC Nordsjaelland. Rafael van der Vaart, die de afgelopen jaren veel tijd doorbracht in Denemarken, herinnert zich nog dat hij Kudus voor het eerst zag spelen in een oefenwedstrijd. "Ik sprak Marc Overmars daarna en hij zei: 'Dit is mijn allerbeste aankoop ooit. Dit gaat honderd miljoen worden.' Hij geloofde in hem. Hij heeft het nog niet laten zien, maar hij is ook nog niet in zijn kracht opgesteld."

Kudus heeft 'alles wat een voetballer op zijn positie nodig heeft', stelde de voormalig international van het Nederlands elftal. "Kracht, snelheid, dit is de allerbeste speler die Ajax heeft. En hij wordt door Johnny Heitinga nu opgesteld. Daar word ik blij van, maar ik denk iedereen." Ibrahim Afellay noemde het knap dat Kudus ook in de spitspositie, niet zijn favoriete plek op het veld, veel harten heeft veroverd.

"En dan te bedenken dat hij een hele lange tijd op de bank heeft gezeten. Dat is toch onbegrijpelijk?", zei Afellay, die bijval kreeg van Van der Vaart. "Dan denk ik: je ziet toch hoe hij op het WK heeft gespeeld? Dan komt hij terug en stel je hem niet op", wees hij naar Alfred Schreuder. "Hij kan eigenlijk overal spelen. Dat is vaak ook het probleem, want dan word je misbruikt. Zoals hij nu speelt, op rechts, dan moet hij alle vrijheid hebben. Dat krijgt hij van Heitinga en dan kan hij heerlijk spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen