Inter heeft Nederlanders niet nodig voor zege op aartsrivaal Milan

5 februari 2023, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Internazionale heeft zondagavond de Derby della Madonnina op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor aartsrivaal AC Milan. Daarmee deed Inter uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de Champions League.

De liefhebbers van Nederlandse spelers in het buitenland hadden pech in San Siro. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begonnen namelijk op de bank tijdens de altijd beladen stadsderby van Milaan. Er was wel een basisplaats voor Milan Skriniar, die in het nieuws kwam omdat hij zijn aanvoerdersband moest inleveren. Hij laat Inter komende zomer transfervrij achter zich voor Paris Saint-Germain. Met de vertrekkende Slowaak in de basis speelde Inter een uitstekende eerste helft tegen de aartsrivaal.

Lautaro Martínez had de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong kunnen zetten. Zijn inzet werd echter op fraaie wijze gekeerd door doelman Ciprian Tatarusanu. Daarna had Inter weinig te vrezen van een tam Milan en na 34 minuten was het dan eindelijk raak voor de gastheer. Uit een hoekschop van Hakan Calhanoglu knikte Martínez zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Na de thee greep Milan-coach Stefano Pioli meerdere keren in. Hij bracht verschillende invallers binnen de lijnen om de wedstrijd te doen kantelen.

Champions League

Inter bleef echter de ploeg met het meeste balbezit, al bleven grote kansen uit in het tweede bedrijf. Dat veranderde in de slotfase, toen Milan uit het niets de geest kreeg. Andre Onana moest handelend optreden op een poging van Brahim Díaz en even later schoot Olivier Giroud een vrije trap net naast. Daarna kwam Inter niet meer in de problemen en kon de altijd belangrijke zege gevierd worden. Inter staat nu op de tweede plaats in de Serie A, terwijl Milan zakt naar plek zes. Alleen de top vier gaat naar de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen