Tienkoppig Bayern neemt mede door prachtgoal Musiala koppositie over

5 februari 2023, 19:29   Bijgewerkt: 5 februari 2023, 19:37

Bayern München heeft zondagavond de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Union Berlin. Der Rekordmeister wist de laatste drie competitiewedstrijden niet te winnen, maar was mede door een uitstekende start te sterk voor VfL Wolfsburg (2-4).

De ploeg van trainer Julian Nagelsmann - die een plekje in de basis had vrijgemaakt voor Matthijs de Ligt - begon fantastisch aan het duel in de Volkswagen Arena. Na negen minuten wist Kingsley Coman zijn ploeg al op voorsprong te zetten en vijf minuten later was het de Franse buitenspeler die de marge verdubbelde: 0-2.

Een start waar Julian Nagelsmann vrolijk van werd, maar het werd allen maar mooier voor de club uit München. Na twintig minuten spelen maakte spits Thomas Müller er met een uitstekende kopbal 0-3 van in Wolfsburg. De bezoekers waren uiterst effectief, want in de eerste helft werd er door Bayern München ook slechts drie keer op goal geschoten.

Echter kwam de thuisploeg van trainer Niko Kovac (ex-Bayern München) voor de rust nog op een 1-3 voorsprong, waarna Joshua Kimmich ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg van de scheidsrechter. De hoop nam toe bij de nummer zeven van de Bundesliga, maar Jamal Musiala maakte daar al snel een einde aan. Na een werkelijk prachtige actie, die hij volledig zelf op wist te zetten, maakte de middenvelder er 1-4 van en gooide hij de wedstrijd in het slot.

Hoewel Mattias Svanberg er nog 2-4 van maakte, zat er niet meer in voor Wolfsburg. Een belangrijke overwinning voor Bayern München, dat de koppositie weer heeft overgenomen van achtervolger Union Berlin en eindelijk weer eens zegeviert in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen