Perez en Vink geloven Van Gangelen niet: "Waarom zeg je dat?"

5 februari 2023, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de uitzending van Dit was het Weekend ontstond zondagavond een levendige discussie over de duur van blessuretijd in de Eredivisie. Scheidsrechter Danny Makkelie telde negen minuten op bij de topper tussen Feyenoord en PSV, tot ongenoegen van Ruud van Nistelrooij en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414031/de-jong-opent-aanval-op-makkelie-na-gelijkspel-tegen-feyenoord/,_blank,Luuk de Jong].

Presentator Jan Joost van Gangelen sneed het onderwerp aan en wees naar het aantal doelpunten en wissels als verklaring voor een deel van de toegekende blessuretijd. "Het is toch gewoon nattevingerwerk, of niet?", interrumpeerde Marciano Vink vervolgens. "Nee, nee, nee, echt niet", antwoordde Van Gangelen. "Ach", reageerde Vink weer.

Lees ookDe Jong opent aanval op Makkelie na gelijkspel tegen Feyenoord

Kenneth Perez sloot zich aan bij Vink. "Waarom zeg je 'nee, nee, nee'? Natuurlijk is dat zo." Dat werd door Van Gangelen ontkend. "Het is geen nattevingerwerk. Dat impliceert dat er wordt gezegd 'oké, we doen drie', of 'oké, we doen twaalf.'"

Perez: "Dat is toch ook vaak zo?"

Van Gangelen: "Nee, dat is absoluut niet waar."

Vink: "Niet altijd, maar luister nou. We hebben de blessure gehad van Sven van Beek. Die lag serieus zes of zeven minuten op de grond met pijn aan zijn achillespees. Er volgden vier minuten extra tijd. Waar komt dat vandaan?" Vink verwees naar de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en SC Heerenveen van 7 januari, die onder leiding stond van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Van Gangelen: "Dat is dan heel kneuzig, maar de regels zijn supersimpel. Doelpunten en wissels alleen al waren vandaag zes minuten. Dan is er nog een opstootje en dan kom je er zo aan." Vink vond dat Van Gangelen een punt had. "Maar dan moet het elke wedstrijd zo gedaan worden."

"Er zijn te veel scheidsrechters die drie of vier minuten erbij gooien, omdat het een soort geaccepteerde standaard is. 'Drie of vier minuten, dat begrijpt iedereen', is dan het idee. Maar als je telt zoals jij, zou het altijd zes of zeven minuten zijn. Maar dat gebeurt bijna nooit", stelde Vink. Perez concludeerde dat zuivere speeltijd 'honderd procent' een goed idee is.

Lees ookVan Nistelrooij boos: "Arbitrage bracht gezondheid Mwene in gevaar"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen