Berghuis vol lof over Tadic: "Beste aanvoerder die ik heb gehad"

5 februari 2023, 22:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic kreeg in de eerste seizoenshelft bij Ajax de nodige kritiek te verwerken, maar staat er bij teamgenoot Steven Berghuis nog steeds erg goed op. De middenvelder van de Amsterdammers - die zondag tegen Cambuur twee keer trefzeker was - is vol lof over de kwaliteiten van de Servische aanvoerder op én buiten het veld. 

"'Ik vind Dusan ook echt een kanjer", wordt Berghuis op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Hij is de beste aanvoerder die ik heb gehad en waarmee ik heb gespeeld. Ik ben zelf aanvoerder geweest bij Feyenoord en ik zie aan hem dingen dat ik denk: dat is een échte aanvoerder", aldus de middenvelder over Tadic, die sinds de trainerswissel bij Ajax in de spits speelt in plaats als buitenspeler.

Over de kwaliteiten van de Serviër buiten het veld is Berghuis zeer te spreken, maar ook in het veld ziet hij in Tadic een zeer belangrijke schakel voor Ajax: "Hij is gewoon onverstoorbaar, of hij nu goed in de wedstrijd zit of niet. Of we laat op de club komen, of we hebben geen ruimte om op te warmen, Dusan doet altijd wat hij moet doen. Hij probeert altijd spelers te helpen. Rondom de zestien in de combinatie met spelers kun je hem ook echt nog fantastisch gebruiken. 

Op bezoek bij het ploeterende Cambuur liet Tadic ook een goede indruk achter, maar Berghuis zag de Amsterdammers sowieso een goede wedstrijd spelen op het stroeve kunstgrasveld in het Cambuur Stadion: "Twee keer winnen, dat is uiteindelijk het beste medicijn. Tegen Excelsior hadden we ook nog kunnen verliezen, maar als je die wint heb je wel een andere week, een lekkere week. We hebben een hele trainingsweek kunnen draaien, als je dan 0-5 wint, groeit het vertrouwen", besluit de creatieve middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zegt de eene kneus tegen de andere berghuis de konte kruiper tadic

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2 Clouns bij elkaar bedoel kneusen me kaar veer in rest steken tadic is gewoon een kneus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen