Feyenoord schrijft geschiedenis met enorm aantal doelpogingen tegen PSV

5 februari 2023, 17:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft na een knappe comeback een punt overgehouden aan de topper met PSV. Gezien de 0-2 achterstand na tachtig minuten zal er een gematigde tevredenheid zijn bij de Rotterdammers, die een historisch aantal doelpogingen ondernamen tegen PSV. 

De mannen van Arne Slot leken lang tegen een nederlaag aan te lopen, maar door een succesvol slotoffensief houdt de ploeg er één puntje aan over. Het laatste halfuur speelde PSV met tien man en ging het met de rug tegen de muur staan. Er werd alleen maar verdedigd, maar de wedstrijd duurde drie minuten te lang. Feyenoord ondernam 35 doelpogingen in de wedstrijd, een historisch aantal.

Sinds het seizoen 2010/2011 houdt Opta de statistieken bij van de Eredivisie. Sinds dat seizoen is er nooit een team geweest dat zo veel doelpogingen ondernam in één wedstrijd. Invaller Alireza Jahanbakhsh was de grote man bij Feyenoord in het duel met PSV. De Iraniër scoorde beide treffers voor de Rotterdammers, Diego Biseswar was in 2008 voor Feyenoord de laatste invaller die twee keer wist te scoren. 

Feyenoord staat ondanks het puntverlies nog steeds bovenaan in de Eredivisie. Op nummer twee AZ, nummer drie Ajax en nummer vier PSV hebben de Rotterdammers een voorsprong van twee, drie en vier punten. Over twee weken staat de volgende topper op het programma voor Feyenoord, dan komt nummer twee AZ naar de Kuip. Eerst speelt Feyenoord nog tegen NEC in de KNVB Beker en volgend weekend gaat de club op bezoek bij SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen