Van Nistelrooij gelooft zijn ogen niet: "Op die leeftijd..."

5 februari 2023, 18:33

Ruud van Nistelrooij is lyrisch over het optreden van Xavi Simons in de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2). De spelmaker van PSV, die als aangever diende bij de 0-1 van Anwar El Ghazi, speelde volgens zijn trainer 'fenomenaal'.

"Je hebt een aantal lichtpunten en als ik Xavi vandaag zag... Dat is fenomenaal, op die leeftijd", zei Van Nistelrooij op de persconferentie na de topper. "Ook mentaal gezien: hoe sterk hij is, hoe hij ons onder de druk uit helpt, hoe belangrijk hij is met zijn assist, hoe hij het spel naar voren toe helpt...", somde de oud-spits vervolgens op.

Lees ook: De beoordelingen: uitblinkers bij Feyenoord versus PSV

Het doelpunt van debutant Thorgan Hazard in de tweede helft noemde hij 'geweldig'. "Als je debuteert bij een nieuwe club, en dit soort dingen lukt, dan belooft het veel. Dat is een geweldig signaal. Hij bracht ook rust. Je zag dat hij het team daarmee erg hielp."

Hazard was niet de enige speler die als invaller zijn debuut maakte bij de Eindhovenaren. "Patrick van Aanholt viel in en stond er. Het zijn geweldige pluspunten. Daar kunnen we echt wel mee vooruit."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen