Van Nistelrooij boos: "Arbitrage bracht gezondheid Mwene in gevaar"

5 februari 2023, 17:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In navolging van Luuk de Jong heeft ook Ruud van Nistelrooij zich kritisch geuit over het optreden van de arbitrage tijdens het duel tussen Feyenoord en PSV (2-2). De trainer baalde van de lange blessuretijd, vond dat de 'fifty-fifty-beslissingen' in Rotterdams voordeel uitvielen en wond zich erover op dat Danny Makkelie liet doorspelen na een hoofdblessure bij Phillipp Mwene.

Anwar El Ghazi en Mwene vielen in de eerste helft allebei geblesseerd uit. "Anwar ging helaas met een spierblessure van het veld, Mwene met een flinke kneuzing. Die is ook even buiten bewustzijn geweest", zei Van Nistelrooij bij ESPN. "Dan moet je ook meteen fluiten, met een hoofdblessure. Dan moet je geen voordeel geven en de gezondheid van de speler in gevaar brengen. Dat zijn gewoon regels, daar stoorde ik me ook aan. Het spel werd er niet voor gestopt. Hij heeft een flinke hoofdwond en is buiten bewustzijn geweest. Dat was gewoon een gevaarlijke situatie. Dan moet je affluiten."

Van Nistelrooij had 'heel sterk' het gevoel dat de 'fifty-fifty-beslissingen' allemaal naar Feyenoord gingen. "De spelers ook. Maar het is ook een emotionele wedstrijd en dat hoort er ook bij. Dan maak je met tien man de 0-2, die heb je ook nodig, en lijk je het over de streep te trekken, Feyenoord bleef natuurlijk drukken en wij kwamen er niet meer uit. Dan moet je leven met de 2-2."

Het laatste doelpunt viel in de negen minuten durende blessuretijd. "Dat was lang. Je gelooft niet dat het negen is. Van de fifty-fifty-beslissingen, die kunnen jullie nog wel op een rijtje zetten, gaat er geen één naar ons. Dat was een feit. En dan nog negen minuten…", aldus Van Nistelrooij, die ook kritisch was op Armando Obispo na diens rode kaart. "Daarmee benadeelt hij het team, net zoals Mauro Junior dat deed in Emmen. Het is onnodig om met je been door te komen, maar dat weet hij ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg Ruud, 9 minuten lang? Hoeveel tijdrekken denk je dat daarbij geteld is? Had nog veel langer moeten zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen