De Jong opent aanval op Makkelie na gelijkspel tegen Feyenoord

5 februari 2023, 18:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong baalt van de rol die de arbitrage heeft gespeeld in de topper tussen Feyenoord en PSV (2-2). De aanvoerder van de Eindhovenaren was niet te spreken over de hoeveelheid aan blessuretijd die er bij kwam in De Kuip, maar vond dat de arbitrage in de enerverende topper wel vaker dubieuze beslissingen maakte.

"Heb je het ooit gezien, negen minuten blessuretijd?", vraagt De Jong zich na afloop van het duel hardop af voor de camera's van ESPN. "Schandalig, maar Makkelie deed wel meer dingen om te zorgen dat Feyenoord nog terugkwam", aldus De Jong, die duidelijk liet blijken ontevreden te zijn op de manier waarop de arbitrage voor de dag kwam in De Kuip.

De Jong zag ook dat zowel Feyenoord als PSV zondagmiddag niet hun beste spel van dit seizoen hebben gespeeld, maar zag wel dat allebei de clubs tot het gaatje gingen om de overwinning binnen te slepen: "Ik denk wel dat er veel in zat, veel strijd en allebei de ploegen deden er alles aan om de duels te winnen. Voetballend was het niet altijd even goed. Ook van onze kant was dat niet altijd even goed, maar als je met 0-2 voor staat mag je dat niet meer weggeven", aldus De Jong.

Voor PSV is het een kopie van het duel in Rotterdam van vorig seizoen, toen Feyenoord door een dubieuze strafschop in de blessuretijd op gelijke hoogte kwam. De Eindhovenaren hadden vandaag de kans om op een punt van de ploeg van Arne Slot te komen, maar houden volgens De Jong ondanks de remise veel hoop op het binnenhalen van de landstitel: "Absoluut, we zijn net over de helft. Er zijn genoeg wedstrijden te spelen en gaan er nog vol voor. Er is nog niks aan de hand", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat hem beter naar zijn eigen spel kijken. Met die blessuretijd was niets mis. Veel wissels en blessure. Rode kaart moment en veel getreuzel van Benitez

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Luuk de J (ankert)

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amsterdam dankt Feyenoord én PSV hartelijk! 😄

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ooit wel eens gezien, een keeper die meer dan 10 minuten in totaal tijd heeft gerekt en pas in de laatste paar minuten geel kreeg? Ze komen goed weg dat Makkelie niet eerder geel kreeg en sowieso geen 2e gele zou durven geven. Vanaf de 0-1 van PSV werd er al tijd gerekt. Dat met de rode kaart en wissels en andere momenten snap ik de 9 minuten wel. Dan had je zelf minder tijd moeten rekken.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij zo’n moeite heeft met 9 minuten extra dan hadden ze moeten voetballen ipv tijdrekken (keeper, bank). Dan hadden ze het gewoon uit kunnen spelen in 4 minuten extra 😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen