Go Ahead Eagles toont knap herstel: NEC met kater naar Feyenoord

5 februari 2023, 16:25

Go Ahead Eagles heeft na drie verloren wedstrijden weer eens gewonnen. In eigen huis was het barsten of breken voor de Deventenaren, die de tien duels daarvoor niet meer hadden verloren. Om voorlopig niet weer naar onderen te hoeven kijken, was een zege nodig op NEC en die werd geboekt door een treffer van Finn Stokkers (1-0).

Daarmee houdt Kowet weer enigszins aansluiting met de bovenste plekken in het rechterrijtje, waartoe ook NEC behoort. Als de ploeg van René Hake, die na de geweldige serie de laatste maanden recentelijk verloor van achtereenvolgend AZ, PSV en RKC Waalwijk, zou verliezen, dan moest het definitief weer naar onderen kijken.

Voordeel voor de coach was dat hij kon weer beschikken over Philippe Rommens, die in de basiself terugkeerde na blessureleed. Ook Oussama Tannane keerde terug, maar dan bij NEC en na een schorsing. De middenvelder kon zijn stempel echter niet drukken bij de bezoekers, die ongelukkig op achterstand kwamen. Stokkers werkte na ruim een half uur na doortikken van Isac Lidberg het enige doelpunt van de middag tegen de touwen.

Lees ook: Eredivisie kiest bijzondere Speler van de Maand: eerste Spartaan ooit

In het laatste stuk probeerde NEC ten koste van alles om de gelijkmaker te produceren, maar Kowet hield uiteindelijk vrij eenvoudig stand. Daardoor mag het voorlopig weer naar boven kijken, terwijl NEC in de komende weken tegen SC Cambuur en Excelsior alsnog het linkerrijtje zal willen bereiken. Maar eerst wacht de ontmoeting met Feyenoord in de KNVB Beker. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen