Heitinga brengt Ajax-talent in lijstje met Seedorf en Gravenberch

5 februari 2023, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax's Eredivisie-debutant Jorrel Hato heeft zich in een bijzonder lijstje gespeeld. De verdediger mocht zondagmiddag op bezoek bij SC Cambuur een kwartier voor tijd invallen voor Owen Wijndal. Met zijn zestien jaar en 335 dagen is hij na Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf de jongste speler ooit voor de Amsterdammers in een Eredivisie-wedstrijd.

Dat blijkt uit de data van Opta Sports. Hato speelde al enkele duels bij Jong Ajax en staat te boek als een zeer groot talent. De linkspoot viel in het bekerduel met FC Den Bosch ook al vijf minuten in voor Wijndal, maar kwam voor zijn minuten tegen SC Cambuur nog niet in actie in de Eredivisie.

Hato werd geboren op 7 maart 2006 en viert dus over een ruim een maand pas zijn zeventiende verjaardag. Het record is sinds 2018 in handen van Ryan Gravenberch. De huidige middenvelder van Bayern München was zestien jaar en 130 dagen oud toen hij in september 2018 met een doelpunt debuteerde in het bekerduel met Te Werve. Niet veel later maakte hij tegen PSV (3-0 verlies) zijn Eredivisie-debuut onder Erik ten Hag.

Lees ook: Piepjonge Jorrel Hato in fraai lijstje 16-jarige Ajax-debutanten

Clarence Seedorf (zestien jaar en 210 dagen) was in 1992 ook jonger dan Hato toen hij het Ajax-shirt voor het eerst mocht aantrekken in een officieel duel. De nummer drie op de lijst is sinds 2020 Naci Ünüvar die zestien jaar en 223 dagen oud was bij zijn debuut, maar hij kwam pas op latere leeftijd in actie in de Nederlandse competitie. Daardoor staat Hato in die ranglijst op de derde plaats achter Gravenberch en Seedorf. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen