Ongeloof over ontbreken wintertransfer Ajax: "Dat kan niet"

5 februari 2023, 09:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in de winterstop geen nieuwe verdediger te halen. Dat vindt voormalig middenvelder Hedwiges Maduro althans. Vooral de restverdediging had in zijn ogen in de afgelopen transferwindow beter op orde gebracht moeten worden met een gerichte versterking.

"Ajax zit dun in de centrale verdedigers, dus ik had verwacht dat ze daarvoor deze winter de markt op zouden gaan", vertelt Maduro tegenover de NOS. "Maar goed, dat is niet gelukt. Calvin Bassey heeft er veel gespeeld dit seizoen, dus dat is een optie." Middenvelder Edson Alvarez wordt ook veelvuldig in het centrum van de achterhoede gebruikt, maar hij moet als nummer zes spelen, concludeert Maduro.

Zijn vervanger Kenneth Taylor voldoet verdedigend namelijk niet in zijn positie. "Tijdens het aanvallen ben je al bezig met verdedigen. Dat is een denkwijze die je bezit of niet. Ik vind Taylor daar heel zwak in. Die moet echt werken aan zijn omschakeling. Je mist een type Edson Álvarez, dus die zou ik altijd daar opstellen", aldus de analist, die verwacht dat trainer John Heitinga deze week veel aandacht heeft besteed aan de restverdediging.

Lees ook: Mike Verweij verrast: Ajax schijnt koopoptie verplicht te moeten lichten

"Tegen Excelsior waren er soms wel acht spelers die alleen maar aanvallend dachten. Acht! Alleen Álvarez en Jurriën Timber waren ingesteld op eventueel balverlies van bijvoorbeeld Klaassen. Dat kan niet", weet Maduro, die vanwege de taal ook linksback Owen Wijndal zou opstellen. "In je eigen taal is het sneller schakelen onderling en met de jongens op het middenveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Restverdediging, restverdediging, dat gezeur. Ajax heeft pech dat Kaplan geblesseerd is, geldt ook voor Feyenoord met Trauner. Bassey wordt telkens de grond ingeboord, zie voor je als in de plaats van Bassey Blind had gespeeld tijdens de laatste wedstrijden tegen Volendam, NEC dan staat Ajax nu op de 8ste plaats. Ik geef toe dat Ajax niet des Ajax's is, maar soms krijgt een ploeg door welke oorzaken dan ook een dip, een minder seizoen, kijk maar naar Liverpool die met 3-0 de boot inging tegen de Wolves. Voor Ajax is nu de CL halen belangrijk, vanwege de poen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hedwiges wie?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen