Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Topscorer Douvikas opnieuw de held van Utrecht tegen Heerenveen

Topscorer Douvikas opnieuw de held van Utrecht tegen Heerenveen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 februari 2023 – FC Utrecht heeft zaterdagavond in eigen huis een minimale zege geboekt op SC Heerenveen. In de Galgenwaard was een rake penalty van Anastasios Douvikas, die daarmee zijn elfde van het seizoen binnen schoot, genoeg voor de zege (1-0). Dankzij de overwinning blijft FC Utrecht voorlopig meedoen in de strijd om Europees voetbal, terwijl SC Heerenveen in de middenmoot verloren dreigt te raken.

Bij zijn terugkeer op de Nederlandse velden werd Jeffrey Bruma bij sc Heerenveen direct belast met het bewaken van Eredivisie-topscorer Anastasios Douvikas. De Griek was vorige week nog drie keer trefzeker in het spektakelstuk bij AZ (5-5). Bruma deed dat met zijn kompaan Pawel Bochniewic bekwaam. De verwachting was wel dat de 25-voudig international het maar een helft vol zou houden. Daar kwamen in de tweede helft nog 30 seconden bij. Na een harde botsing met de boarding moest Bruma na de rust toch snel vervangen worden. 

Heerenveen was beducht voor de Utrechters, die er na de winterstop patent op hebben om snel de score te openen. In thuiswedstrijden gaat het scoren Utrecht toch wat lastiger af, getuige de tien treffers die tegenover de 23 uitgoals staan. Nu waren het de Friezen die via Sydney van Hooijdonk de eerste goede kans kregen. Utrecht kreeg wel wat kansjes zodra het de druk opvoerde, wanneer Heerenveen van achteruit probeerde op te bouwen. Grote kansen kregen de Domstedelingen in de eerste omgang niet. Voor de pauze was de beste kans nog wel voor opnieuw Van Hooijdonk, die nog net voorlangs het Utrecht-doel schoot. 

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd lange tijd voort. De ontbranding kwam na een vrije trap van Can Bozdogan. De middenvelder mocht aanleggen na een met geel bestrafte overtreding van Bochniewic op Douvikas. Even later mocht de Utrecht-spits vanaf de strafschopstip aanleggen, nadat Othman Boussaid in de mangel ging bij Milan van Ewijk en Antoine Colassin. Een koud kunstje was het niet voor de Griek, die recht door het midden schoot. Toch had Xavier Mous geen passend antwoord. Meteen bracht sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen met Osame Sahraoui en Ché Nunnely nog twee nieuwkomers.

De wedstrijd kreeg door het doelpunt wel het goede zetje. Utrecht was een paar keer dichtbij de 2-0. De Friezen drongen wel aan, maar wisten de gelijkmaker niet te forceren. Ché Nunnely scoorde nog wel, maar deed dit in buitenspel positie, waardoor het feest niet door ging. Een slotoffensief van Heerenveen mocht niet meer baten, waardoor de treffer van Douvikas de winnende zou blijken. Deze week komen beide teams weer in actie voor de KNVB beker. Utrecht reist wederom af naar Alkmaar voor de clash met AZ, terwijl Heerenveen een uitwedstrijd bij NAC Breda te wachten staat.

Man of the match: Anastasios Douvikas


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd