Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vitesse verspeelt overwinning in Emmen bij basisrentree Pröpper

Vitesse verspeelt overwinning in Emmen bij basisrentree Pröpper

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 februari 2023 – Vitesse is er bij de rentree van Davy Pröpper in de basis niet in geslaagd om drie punten te halen op bezoek bij FC Emmen. De Arnhemmers leken een 1-2 voorsprong over de streep te gaan trekken maar zagen de thuisploeg kort voor tijd langszij komen. 

Vitesse-trainer Phillip Cocu had een basisplaats ingeruimd voor Pröpper, die een jaar geleden verrassend zijn loopbaan beëindigde nadat als speler van PSV tot de conclusie was gekomen dat hij zich 'niet comfortabel voelde in de voetbalcultuur'. Een jaar later kwam hij mede dankzij een belletje van Cocu toch terug op die beslissing, waardoor hij zaterdagavond voor het eerst aan de aftrap van een Eredivisie-duel verscheen sinds 2021.

In de eerste helft liep Vitesse, dat dominant begon aan het duel, uit naar een 0-2 voorsprong. Million Manhoef opende na een half uur de score nadat Emmen-debutant Dennis Vos (koud in het veld als vervanger van de geblesseerde Lorenzo Burnet) hem uit het oog verloor. Nog geen tien minuten later verdubbelde Carlens Arcus de score, waarbij de Drentse doelman Mickey van der Hart er niet goed uitzag. Vlak voor rust kwam de thuisploeg door een treffer van Jasin-Amin Assehnoun wel terug in de wedstrijd. Hij schoot raak nadat Kjell Scherpen (ex-Emmen) een op het oog houdbare bal losliet. 

Voor Pröpper zat het duel er na zeventig minuten op. Hij ging moegestreden en met geel op zak naar de kant en werd vervangen door Toni Domajgoni. De thuisploeg probeerde naarmate het eindsignaal naderde steeds meer aan te dringen en Vitesse beperkte zich in de slotfase tot het voorkomen van een gelijkmaker. Dat lukte echter niet, want drie minuten voor het einde van de 90 minuten werkte Ahmed El Messaoudi een voorzet van Ole Romeny achter Scherpen waardoor het 2-2 werd. 

Door de puntendeling staat Vitesse voorlopig twaalfde in de Eredivisie. FC Emmen komt een punt dichter bij nummer vijftien FC Volendam maar blijft vooralsnog zestiende op de ranglijst. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd