Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax gewaarschuwd: Union pakt koppositie in de Bundesliga

Ajax gewaarschuwd: Union pakt koppositie in de  Bundesliga

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 februari 2023 – Union Berlin, later deze maand de tegenstander van Ajax in de Europa League, heeft zich zaterdag in ieder geval tijdelijk verzekerd van de koppositie in de Bundesliga. In eigen huis volstond een 2-1 zege op FSV Mainz 05 om Bayern München te passeren. Schalke 04 pakte een punt bij Borussia Mönchengladbach. 

Bij de Berlijnse club hadden Danilho Doekhi en Sheraldo Becker andermaal een basisplaats. In de eerste helft opende de thuisploeg via Kevin Behrens de score. Op aangeven van Paul Seguin werkte hij de 1-0 tegen de touwen. In de tweede helft zag Union de tegenstander echter langszij komen toen Marcus Ingvartsen tien minuten voor tijd een strafschop benutte.

Lang stond de gelijke stand niet op het bord, want nog geen vijf minuten later herstelde Jordan Siebatcheu de voorsprong die de club uiteindelijk ook over de streep zou trekken. De assist bij de winnende treffer kwam van voormalig sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby. Door de zege heeft Union nu 39 punten uit 19 duels verzameld, terwijl Bayern München met een duel minder gespeeld op 37 staan. De Rekordmeister speelde sinds de hervatting van de competitie alle drie de gespeelde duels gelijk en gaat zondag op bezoek bij VfL Wolfsburg. 

Schalke schiet weinig op met punt
Aan de andere kant van de ranglijst blijft Schalke 04 voortploeteren in de strijd tegen degradatie. Zondag pakte de hekkensluiter een punt bij nummer acht Borussia Mönchengladbach, dat in eigen huis op een 0-0 gelijkspel werd gehouden. Voormalig AZ-verdediger Thomas Ouwejan viel tien minuten voor tijd in bij Schalke. Ondanks het punt bedraagt de achterstand van Schalke op de 'veilige' vijftiende plaats van VfL Bochum nog altijd acht punten. 
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd