Messi en Hakimi schieten PSG langs 'Nederlands' Toulouse

4 februari 2023, 19:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een zwaarbevochten 2-1 zege geboekt op Toulouse. In een gelijk opgaande wedstrijd bood de nummer twaalf van de Ligue 1, waar Branco van den Boomen zijn ploeg op voorsprong schoot, goed weerstand. Mooie doelpunten van Lionel Messi en Achraf Hakimi maakten echter het verschil voor de Parijzenaren, die dankzij de zege ruim aan kop gaan in de Franse competitie.

In de eerste helft bood Toulouse, waar ook Stijn Spierings op het middenveld in de basis mocht beginnen, serieus verzet tegen de koploper. In de 20e minuut werd het harde werk van de ploeg van trainer Philippe Montanier beloont. De 27-jarige Van den Boomen, die in de zomer van 2020 overkwam van De Graafschap, schoot uit een vrije trap de thuisploeg verrassend op voorsprong. PSG-doelman Gianluigi Donnarumma zag er daarbij niet goed uit.

PSG moest dus in eigen huis verrassend in de achtervolging en de gelijkmaker stond achttien minuten later al op het bord. De Marokkaanse rechtsback Hakimi sneed vanaf de buitenkant naar binnen en schoot vanaf de rand van het zestien-metergebied hard raak in de verre hoek.

In de tweede helft was het uitgerekend Lionel Messi die de overwinning van PSG over de streep trok. De 35-jarige Argentijn kreeg in de 58e minuut teveel ruimte en schoot gemikt raak in de linkeronderhoek. Ondanks een serieus slotoffensief van Toulouse, waarbij invaller Thijs Dallinga de gelijkmaker op zijn schot had, wist PSG de drie punten in Parijs te houden. Dankzij de overwinning loopt de voorsprong van de ploeg van Messi uit tot acht punten op achtervolger Olympique Marseille.