Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wéér een probleem voor Groningen: Nieuwe 'td' vinden blijkt lastige taak

Wéér een probleem voor Groningen: Nieuwe 'td' vinden blijkt lastige taak

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 februari 2023 – De donkere wolken boven het geplaagde FC Groningen lijken nog niet weg te trekken. Na het ontslag van Mark-Jan Fledderus moeten de Noordelingen op zoek naar een nieuwe technisch directeur en dat is doorgaans een lastige taak. Grote clubs als Ajax en Feyenoord functioneren momenteel zonder 'td'. Marcel Brands, algemeen directeur bij PSV, is sinds kort wel geslaagd in zijn lange zoektocht naar een succesvolle kandidaat. "Het is lastig stabiele mensen te vinden die het vak willen leren en ook de kans krijgen daarin door te groeien", vertelt Brands tegen de NOS.

Brands weet met zijn ervaring wat de rol van technisch directeur inhoudt. In het verleden kende hij zelf in die functie grote successen bij de Eindhovenaren, waarna hij een overstap naar het Engelse Everton maakte in dezelfde rol. Hij gaat bij de NOS dieper in op het ontslag van collega Fledderus. "Ik denk dat dit voor hem een goede les is", vermoedt Brands. "Hij is in het begin heel succesvol geweest, de laatste tijd wat minder. Dan krijg je kritiek en dat hoort uiteindelijk allemaal bij het vak en het leven van een td." Brands stelde zelf onlangs Earnest Stewart aan als technisch directeur bij PSV, hij start per 1 maart in deze functie in Eindhoven. 

Clubiconen vrezen degradatie
Voetbal International hield rondvraag bij een aantal FC Groningen-prominenten, met de vraag of zij het nog goed zien komen bij de club. De Trots van het Noorden bezet momenteel de laatste plaats in de Eredivisie en wist tot dusver slechts twaalf punten te verzamelen in negentien duels. Oud-trainer Robert Maaskant houdt desondanks vertrouwen in een goede afloop.  "Het geluk van Groningen is dat meerdere ploegen dit seizoen weinig punten pakken. Daarom zeg ik dat ze uit de degradatiezone kunnen komen", voorspelt Maaskant. 

Joop Gall, een voormalig speler en assistent-trainer van de Groningers, denkt er echter anders over. "Ik zie eigenlijk alleen maar rode vlaggen. Om degradatie te ontlopen zul je een punt of 33,34 moeten halen. De vorm waarin het elftal nu verkeert, is daarvoor in elk geval niet voldoende." Clubicoon Hans Nijland, in het verleden algemeen directeur bij FC Groningen, vindt het nog te vroeg om een oordeel te wagen. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd