Anderlecht gaat viraal met unieke beelden van aanvoerder Vertonghen

4 februari 2023, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RSC Anderlecht heeft op het eigen clubkanaal unieke beelden gedeeld van aanvoerder Jan Vertonghen. De 35-jarige verdediger speelde in de wedstrijd tegen Antwerp FC (0-0) met een zendertje. De club wil hiermee voetballiefhebbers een beeld te geven van de communicatie tijdens de wedstrijd. De beelden gaan inmiddels de hele wereld over.

In de video is onder meer te zien hoe Vertonghen continu bezig is met het scherp houden van zijn medespelers. "Jongens, voel deze sfeer. Dit is waarom we voetballers zijn geworden", zegt de 35-jarige vlak voor de aftrap. Daarnaast komt de Belgische verdediger zijn oud-ploeggenoot Toby Aldeweireld tegen. "Klaar jongen? Strijder", is te horen op de video.

De ervaren verdediger vormt dit seizoen het centrale duo met de negentienjarige Zeno Debast. Op Mauve TV is te zien hoe Vertonghen de leiderschapsrol invult ten opzichte van zijn zestien jaar jongere compagnon.

Eén miljoen weergaven

Anderlecht kent tot dusverre een belabberd seizoen. De club uit Brussel staat slechts tiende en haalde pas 31 punten. Op social media staat Anderlecht er beter op. De video van Vertonghen behaalde al bijna één miljoen weergaven op Twitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen