Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax liep een blauwtje: "Als hoofdtrainer had ik er wel oren naar"

Ajax liep een blauwtje: "Als hoofdtrainer had ik er wel oren naar"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 februari 2023 – Ajax heeft John van 't Schip kortgeleden gepolst voor de functie van assistent-trainer.  Daar heeft de 59-jarige oefenmeester voor bedankt. De Amsterdammers gingen uiteindelijk in zee met Dwight Lodeweges.

Van 't Schip was bij Ajax in beeld om de rechterhand te worden van John Heitinga. "Het klopt dat ik Ajax een 'nee' heb verkocht. Als hoofdtrainer had ik er wel oren naar", lacht de 41-voudig Oranje-international in de studio van Viaplay. "Ik voel me gewoon geen assistent. Ik heb aangegeven dat Lodeweges wel zo'n type is."

Volgens Van 't Schip kan de combinatie Heitinga-Lodeweges goed werken. "Het is echt een veldtrainer. Organisatorisch is hij goed", vult Frank de Boer hem aan. "De kwaliteiten van John Heitinga ken ik niet, maar van wat ik hoor, heeft hij het hartstikke goed gedaan bij Jong Ajax."

De Boer niet benaderd
De naam van De Boer zong na het ontslag van Alfred Schreuder ook rond in de Johan Cruijff ArenA. De voormalig trainer van de Amsterdammers werd echter niet benaderd. "Ik ben niet gepolst, maar heb Edwin van der Sar wel gesproken. We zijn natuurlijk vrienden. Ajax weet, net als John, dat ik er sta als ze me nodig hebben. Maar ik kan begrijpen dat ze voor John gaan." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd