De vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en PSV

4 februari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en PSV spelen zondag de kraker van de twintigste speelronde in de Eredivisie. Arne Slot en Ruud van Nistelrooij hebben hun strijdplan klaarliggen en zullen in aanloop naar de aftrap bekendmaken welke spelers zij het veld op sturen. Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en PSV.

De wedstrijd tussen de nummers één en vier van de Eredivisie gaat zondag om 14.30 uur van start. Volgens het Algemeen Dagblad hoeven aan Rotterdamse zijde geen verrassingen te worden verwacht. Het doel wordt normaal gesproken verdedigd door Justin Bijlow. Ook achterin zal Slot geen gekke dingen doen: daar zullen Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman de aanvallers van PSV proberen af te stoppen.

Op het middenveld moet Slot noodgedwongen één wijziging doorvoeren. Sebastian Szymanski kampt met een blessure en kan om die reden niet in actie komen. Hij wordt vervangen door Quinten Timber, zo heeft Slot al aangekondigd. De zomeraankoop raakte in de winterstop geblesseerd, maar is inmiddels weer helemaal fit. Timber wordt op het middenveld vergezeld door Orkun Kökcü en Mats Wieffer, terwijl Alireza Jahanbakhsh, Santiago Giménez en Javairô Dilrosun naar verwachting de aanval vormen.

PSV haalde op de laatste dag van de winterse transferperiode Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard naar Eindhoven en het lijkt erop dat eerstgenoemde meteen voor de leeuwen wordt gegooid. Van Aanholt vervangt op de linksbackpositie de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Phillip Max. Jordan Teze, Jarrad Branthwaite en Armando Obispo zullen naar verwachting de verdediging completeren, terwijl Walter Benítez onder de lat zal staan.

Op het middenveld lijkt de keuze van Van Nistelrooij te vallen op Joey Veerman, Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré. Dat gaat ten koste van Guus Til, die op de bank moet plaatsnemen. Voorin bij PSV worden Xavi Simons, Luuk de Jong en Anwar El Ghazi verwacht. De van Borussia Dortmund gehuurde Hazard kan als invaller zijn eerste minuten voor de Eindhovenaren maken. Mauro Júnior mist de topwedstrijd vanwege een schorsing.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, David Háncko, Quilindschy Hartman; Mats Wieffer, Quinten Timber, Orkun Kökcü; Alireza Jahanbakhsh, Santiago Giménez, Javairô Dilrosun

Vermoedelijke opstelling PSV: Walter Benítez; Jordan Teze, Jarrad Branthwaite, Armando Obispo, Patrick van Aanholt; Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Érick Gutiérrez; Xavi Simons, Luuk de Jong, Anwar El Ghazi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen