Brands blikt terug op hectische transferperiode: "Buiten alle proporties"

4 februari 2023, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcel Brands heeft in een uitgebreid interview met het clubkanaal van PSV teruggeblikt op de hectische transferperiode, waarin zowel Cody Gakpo als Noni Madueke de overstap naar de Premier League maakte. Dat Gakpo een transfer ging maken, was voor Brands geen verrassing. Hoe anders was dat bij Madueke. "Dat zagen we niet aankomen. Hij heeft bijna niet gespeeld", aldus de algemeen directeur van PSV.

PSV wilde de Engelse aanvaller deze winter in ieder geval nog niet de hand doen. Zelfs de vader van Madueke werd hiervan op de hoogte gebracht. "Niet deze winter, want zijn waarde is niet dusdanig dat wij een transfer met hem willen doen", vertelde Brands hem. Des te verbaasder was Brands toen Chelsea met torenhoge biedingen kwam aanzetten. "Dan komt er een bod van 25, 28, 32 en 35 miljoen. Dan komt het in de buurt van de veertig miljoen. Toen hebben wij ons intern afgevraagd of we het nog langer moesten tegenhouden."

De vertrekwens van Madueke was vanaf het begin van het seizoen al duidelijk. "Wij kenden zijn persoonlijke situatie wel. Hij wilde heel graag terug naar Engeland", zegt Brands. De aanvaller vertrok uiteindelijk voor zo'n 35 miljoen euro naar Londen. "Dat Chelsea met zijn nieuwe eigenaar zo ongelooflijk met geld strooit, is buiten alle proporties", spreekt de algemeen directeur.

Waardige vervangers

Ook trainer Ruud van Nisterlooij stemde uiteindelijk mee in over het vertrek van Madueke. Met als voorwaarde dat er dan wel een vervanger moest komen. In de persoon van Thorgan Hazard en Fabio Silva is dat volgens Brands geslaagd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen