Meevaller Stengs: Belgische bond akkoord met mildere straf

4 februari 2023, 09:59

Een kleine meevaller voor Calvin Stengs. De aanvaller annex middenvelder van Antwerp FC kreeg in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht een rode kaart en werd voor liefst vier wedstrijden geschorst door de Belgische bond. Stengs en Antwerp waren het hier niet mee eens en gingen in beroep. Met succes, want de schorsing is verlaagd naar drie duels.

Stengs werd van het veld gestuurd nadat hij een slaande beweging maakte richting Anderlecht-speler Amadou Diawara. Voor dat moment raakte diezelfde Diawara Stengs eerst zelf vol in het gezicht. "Stengs wilde zich simpelweg bevrijden van Diawara. Hij duwde hem gewoon van zich af, er was geen slag met de vuist", was het beroep van Antwerp

"Het gaat hier niet om losrukken. Dan had Stengs de linkerarm kunnen gebruiken", reageerde de Belgische bond. "Het is niet aan de speler om het recht in eigen handen te nemen. Uitlokking rechtvaardigt de reactie trouwens niet." Desalniettemin werd de schorsing verlaagd..

Pijnlijke schorsing

Stengs, die zelf ook aanwezig was bij de zitting, kwam amper aan het woord. "Ik heb niks toe te voegen, alles is gezegd", sprak de Nederlander. De oud AZ-speler zal drie wedstrijden vanaf de tribune moeten toekijken. Daar zal hij ongetwijfeld van balen. Twee van de drie duels zijn namelijk tegen topploegen KRC Genk en Club Brugge. Ook tegen KAS Eupen komt de aanvaller niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen