Dit vindt Anouk Hoogendijk van Sarina Wiegman als trainer van Ajax

4 februari 2023, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Anouk Hoogendijk heeft gereageerd op de uitspraken van Leonne Stentler over de mogelijke kandidatuur van Sarina Wiegman als nieuwe trainer van Ajax. Hoewel Hoogendijk lyrisch is over de kwaliteiten van Wiegman, vindt ze het geen verstandig idee.

"Als je een vrouw noemt, heeft zij de kwaliteiten", zei Hoogendijk vrijdagavond bij het Voetbal Café op Ziggo Sport. "Maar ik zou dat persoonlijk nooit doen. In het vrouwenvoetbal heb je maar een paar toppers als trainers en dan denk ik: hou die nog even bij het vrouwenvoetbal. Het is niet zo dat de mannelijke toppers ook naar het vrouwenvoetbal gaan. Ik denk dat er in het vrouwenvoetbal best nog wat winst te halen valt. Dan hebben we die trainers gewoon nodig."

Lees ookGijp en Derksen lachen Ajax-suggestie Wiegman weg

Hoogendijk betwijfelt bovendien of de tijd rijp is voor een vrouw als hoofdtrainer bij een mannenploeg. "Zij heeft wel de kwaliteiten, maar ik weet niet of de groep, de club en het land er al klaar voor zijn. Ik denk niet dat je dan bij Ajax moet beginnen." Volgens Jan van Halst 'zou het wel kunnen', maar hij begrijpt de uitspraken van Hoogendijk wel. "Want op een gegeven moment krijg je er heel veel gedoe over. Maar als assistent-trainer... We hebben niet eens een assistent-trainer als vrouw, toch?"

"Het moet wel ergens een keer beginnen, maar denk je dat Ajax dan de beste plek is om te starten", vroeg Hoogendijk zich vervolgens af. Van Halst: "Hoezo niet? Ze roepen altijd innovatief te zijn, 'wij lopen voorop in ontwikkeling', dan hoort dit er ook bij." Ruud Gullit denkt dat Wiegman, waar ze ook komt, respect afdwingt. "Dat heeft zij wel al verdiend en ik denk dat het daardoor voor haar wel makkelijker zou zijn dan voor enig ander trainer."

Overigens zei ook Stentler dat ze Wiegman op dit moment afraadt om in te stappen bij Ajax. "Als je kijkt naar haar kwaliteiten, en wat ze heeft bereikt, denk ik dat ze het zeker in zich heeft om een topteam in het mannenvoetbal te coachen", vertelde de oud-international aan RTL Nieuws. Maar, zo voegde ze toe: "Ik zou het haar niet aan willen doen om in deze periode als eerste vrouw bij een mannenclub te gaan zitten waar de hele organisatie zo'n puinhoop is."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een vrouw die realistisch is . Al die mannen die gewoon meelullen om maar te deugen gadv

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker. Om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen zijn goede trainers belangrijk. Maar dat kunnen wat mij betreft dan ook mannen zijn. Het is flauwekul dat een man geen vrouwenelftal zou kunnen trainen en een vrouw geen mannenelftal. Als ze zelf het juiste niveau hebben is dat geen probleem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen